TİTAN'dan Ödüllü Gofret Pasta Tarifi (resimli)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gofret pasta tarifi malzemeleri yapılışı resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler




gofretpastam.JPG-39e.jpg




Gofret pasta yapma girişimim Turizm Otelcilikte okuyan kuzenimin okulunda düzenlenen yarışmayla başladı.Görselliği nedeniyle seçtiğim bu pastanın tadı da güzel olunca bu pastayla yarışmaya katıldık ve en güzel 5 mamülden biri seçildik melekler 🙂


Aslında aklımda balkabaklı muzlu pasta yapmak vardı ama gofret pastada karar kıldık.


Malzemelerimiz;

(25 cmlik kelepçeli kalıba göre)

2 litre süt

18 yemek kaşığı irmik

28 yemek kaşığı şeker

4 parça damla sakızı

Üzeri için 2 paket meyveli sos

Çilek

3 küçük kutu rulokat


Süt,şeker ve irmiği kaynatın.Damla sakızlarını ekleyip 4-5 dk beklettikten sonra ocaktan alın melekler 🙂 5 Dakika iyice mikserleyin.Kremamız hazır.

Kelepçeşi kalıbın dibine bir miktar ılımış krema dökün.Kenarlarına dik bir şekilde rulo katları sık sık dizin.Şunu da hatırlatalım,muhallebinin ılımasını beklemek rulokatların yumuşamaması için önemli melekler:tik: Kalan muhallebiyi kalıba boşaltın.

Diğer tarafta 1 paket meyveli sosu hazırlayın,soğutun.Pastanın üzerine dökün.Çileklerle süsleyin.Dolapta en az 3-4 saat bekletin.

Tatlınız servise hazır,afiyet olsun :tik:

Not:Bu tarifte irmikli krema yerine 2 ölçü prenses tatlısının muhallebisi de kullanılabilir.:tik:





Bune yaaa yemede yanında yat ellerine sağlık titan 😀
 
Geri
Üst