Temmuz 2013 anne adaylari....

Gecmis olsun fatmacim. Benimde ilk bebim bende cok merak ediyorum herseyi...
Merak etigini sor cevaplaya bilirsek cevaplamaya calisiriz 🙂

Unutmusum canim üzerinden bayagi zaman gecti 🙂 Evet bende bir bucuk seneden sonra ve almancayi kavradiktan sonra bebis yaptim
Neden riskli canim seninki?ama olsun bebis büyüdükce risk gecer insallah.

Kizlar bende bu carsamba 14 haftalik olacagim ve haftaya persembe ayrintili ultrasona girecegim
izin cinsiyetini ögrenecegiz insallah zaten cok merak ediyorum dayanamiyorum artik ögrenmem lazimdi
Subatin 3ünde trye gidecegim
e alisveris yapacagim cinsiyetini ögrenmem lazim

smileycim hayırlı olsun bakalım oğluşun...Allah sağsalim kucağına almayıda nasp etsin inşşşşş......bakalım darısı gönülün başına oda öğrensin bakalım cinsiyetini çook süpriz oluyo buarada benim bebişim 138 gr olmuş 🙂 ayak tabanlarını koydu ekrana alahım o an ordan alıp ısırmak geldi içimden okadar özledmki bebek sevmeyı pek yorum yapmıyo benim doktor artık ayrıntılı ultrasonda herşeyini sorucam ...

Teşekkür ederim arkadaşlar... Öncelikle kafama takılan bir sıkıntımı sizinle paylaşmak istiyorum.
Ben çalıştığım için akşama kadar sürekli yediklerime dikkat edemiyorum. Ya da ilk 3 ay yeni bitti ama bulantılarım oluyo ve yumurtadan vs tiksiniyorum ve yiyemiyorum. Böyle davrandığım için bebeğim zarar görecek gelişimini kötü etkiliyorum diye çok üzülüyorum. Ailem yanımda olmadığı için akşam yemeklerinde eve gittiğimde kokudan kaçtığım için ne yapabilirsem onu yiyoruz eşimle.. Yani çok sağlıklı beslenemiyorum. Doktorum bebeğin ihtiyacı olan vitaminleri vs benden alacağını onu etkilemeyeceğini söylüyo ama ben tatmin olamadım..
Sizce ne yapmalıyım, tecrübelerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var 🙁

Smileycim, kanama bi kere oldu bayada geldi, iki kerede lekelenme oldu... 3gün hastanede yattim, simdide yatak istirati... düsük olmasin, plasenta güclensin diye ilac aliyorum, sancilari kesmesi icin magnesim aliyorum... suan sancim falan kalmadi... ama rahim agzi kapali oldumu dogum yapana kadar istirat gerekiyor, ama insallah yukari kayarlarda, son aylarimizi haftalarimizi rahat gecirirz...

Tugcecim evet baya oldu yaa zaman cok cabuk geciyor...benim bebegim rahimin üstünde yani plasenta prevya durumlari, kistim vardi, ondan kurtuldum galiba, gecen hafta doktor göremedi 🙂 öyle iste yata yata geciyor zaman...

bkmdgry yarinda cinsiyetini ögrenemessem catlicam 🙂 ama benimde sanirim ikinci cadim geliyor, baslarda erkek hissetmistim ama iki kere rüyamda kiz görünce, fikrim degisti 🙂

Fatmacim, sen ne yiyebiliyorsan onu ye, yapcak birsey yok, zaten bi eksik oldumu kan´da cikar doktorun uyarir seni...yumurta yiyebilsen iyi olurdu ama tiksiniyorsan yapcak birsey yok... ama tahminim bi kac haftaya gecer bu durum, ozaman rahatlarsin... gecmessede dedigim gibi icin neyi aliyorsa, ne yiyebiliryorsan onu ye ...

gönülcüm sen namazini nasil kiliyorsun ben bir kac gündür kilmadim namazimi.. ama baslamak istiyorum lakin nasil kilsam diye düsümüyorum.
Sen nasil kilioyrsun canim?

evet bkmdgrylcim, aynen annelik hissleri kabariyor insanil öyle degilimi... rabbim insallah onu bana bagislar... cok dikkat ediyorum valla 😀

en önemlisi gün boyu degil toplam olarak balik, süt, et sebze yemege bak canim. sabah saglikli yemesende aksama yemege calis.. kalsiyumunu sakin ihmal etme bebek anneden almaya baslarmis ihtiyacini yani senin dislerinde ve kemiklerinde... bu senin sagligin icin ileride kötü ola bilir... bol su ic
yerkende hep beslmeleyle basla, inan bebisin saglikli bir sekilde beslenir merak etme ha birde ek olarak eczaneden folik asitini al... bu önemli bebegin gelisimi icin... Allah yardimcin olsun canim.... rabbim insallah saglikli bir bebe nasip eder sana....

Teşekkürler Gönül ve Smiley.. bu arada rabbim sana da şifa versin.. Ağrısız sorunsuz bir hamilelik dönemi yaşatsın ve hayırlısı ile bebişleri kucağımıza almayı nasip etsin bize... Cinsiyeti de gönlünden ne geçiyo ve hayırlısı ne ise o olsun 😉