Sünnet olurken narkoz verilmesinin sonrasında yan etkileri nedir?
Sünnette narkozun yan etkileri melek kadınlar kulubü sünnette narkozun zararları forum'da.
Çocuğum 2 yaşında yazın sünnet yaptıralım diyoruz sanırım anestezi alması gerekecek genel mi yoksa lokal mi almasını önerirsiniz. Acaba aldığı anestezinin çocuğuma olabilecek yan etkileri olabilir mi? Sünnette narkozun yan etkileri nelerdir? Yani gerçi yan etkilerini bilsek de ne olacak diyeceksiniz. İllaki alacak bu narkozu acı çekmemesi için.
Merhaba
Her erkek çocuğunun sünnet olması dinimizin bir gereğidir. Aynı zamanda da sağlık açısından faydalıdır. Erkek çocuklarının sünnet edilmesi artık çok küçük yaşlara kadar düşmüş durumda. Özellikle 2-7 arası sünnet yaptırılması bana göre daha mantıklı olmakta. Aslında bu da bir nevi iyi olmakta daha hızlı iyileşme süreci oluşmaktadır. Bana kalırsa yani bir erkek evladım olsaydı eski yöntem olan sünnetçileri tercih etmezdim özellikle hastanelerde uzman doktorları tercih etmek isterdim. Usulünde daha tıbbi yöntemlerle olması daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Sünnet olan çocuğa narkoz iki şekilde verilir. Genel ve lokal. Lokal anestezide çocuğunuzun bilinci açık olduğu için korkup ağlayabilir. Ben genel anesteziden çok lokal tavsiye ederim. Genel anestezide birçok problem olabilir. Aslında genel anestezinin çok ağlayan ağlamaktan dayanamayan çocuklara uygulanabilir olması gerekmektedir.
Asıl önemli olan durum ise sünnet uygulamasından sonraki aşama olacaktır. Özellikle anneleri ilgilendiren bu kısmı incelemeniz gerektiğini düşünüyorum. ''Sünnet nedir sünnet derisine nasıl bakım yapılır'' hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.