dene canım
soğanları güzelce kavur sıvıyağ ile
bir iki diş sarımsak da ekleyebilirsin
sonra salça ekle, pirinçleri ekle
güzelce nane, sumak tuz karabiber
pul biber biraz da toz şeker ekle
pirinçleri kavur altını kapat patlıcanları doldur
patlıcanların da altına çok ufak bir delik açmayı unutma
benim teyzem lahana sarması yapmayı öğretti bana
hiç kavurmadan yaptı iç malzemesini o çiğ olarak
süper olmuştu
bende bu akşam yapıcam çiğden yapıcam gene
hım anladım canım birşey daha sorayım bende biber dolması yapacağım bu akşam yaprakta çıkadım birazda yaprar sararım dedim ama sarmaları dolmaların üstüne mi koyayım altına mı karar veremedim😕
benim teyzem lahana sarması yapmayı öğretti bana
hiç kavurmadan yaptı iç malzemesini o çiğ olarak
süper olmuştu
bende bu akşam yapıcam çiğden yapıcam gene
bende lahanayı etli yapıyorum ve hiç kavurmuyorum güzelde pişiyor bu akşam biber dolması yapacağım gene et koyacağım için pirirnçleri kavurmayacağım annemde sadece zeytinyağlı yaparsa kavururdu ben zeytinyağlı yapmadım hiç