*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Selülit oluşmasını engellemek için ne yapmalıyız?
selülit için ne yapmalı
Selulitler biz bayanların canını oldukça sıkan bir olaydır.Hele o ciltte portakal kabuğu görünümü yokmu ne sinir bozucu bir durum değil mi?
Peki selulitler neden oluşur ve oluşmaması için neler yapabiliriz işte cevabı
Selülit, dolaşım bozukluğu veya cilt altı yağ dokusunun yeteri kadar beslenememesi durumudur.
Bozulmuş kan dolaşımı, fazla östrojen, yağlanmaya ve vücutta su tutulmasına neden olan diğer hormonal sorunlar, toksinler, karaciğer yorgunluğu, yaşlanma, kalıtım, yaşam tarzı, yanlış beslenme, selülit oluşumuna zemin hazırlar.
Vücudunuzda Hiç Selülit Olmaması için:
* Sık sık kilo alıp vermek,
* Hormon dengesini korumak,
* Yaşam boyunca düzenli egzersiz yapmak,
* Bol bol su içmek,
* Protein, balık, doymamış yağlar, çiğ sebze ve meyve tüketmek,
* Tuz, hamur işleri ve şekeri kısıtlı almak,
* Öğün atlamamak,
* Alkol, sigara ve kafeinden uzak durmak,
* Ödemleri çözerek yağları parçalayan, kan ve lenf dolaşımını hızlandıran çeşitli tedavilerin biraraya getirilmesi,
* Daha 15-20 yaşlarından başlayarak, her adet döneminin sonunda bir masaj yapılması gerekir. İleride selülitlerin artmasını önler.
Selulitler biz bayanların canını oldukça sıkan bir olaydır.Hele o ciltte portakal kabuğu görünümü yokmu ne sinir bozucu bir durum değil mi?
Peki selulitler neden oluşur ve oluşmaması için neler yapabiliriz işte cevabı
Selülit, dolaşım bozukluğu veya cilt altı yağ dokusunun yeteri kadar beslenememesi durumudur.
Bozulmuş kan dolaşımı, fazla östrojen, yağlanmaya ve vücutta su tutulmasına neden olan diğer hormonal sorunlar, toksinler, karaciğer yorgunluğu, yaşlanma, kalıtım, yaşam tarzı, yanlış beslenme, selülit oluşumuna zemin hazırlar.
Vücudunuzda Hiç Selülit Olmaması için:
* Sık sık kilo alıp vermek,
* Hormon dengesini korumak,
* Yaşam boyunca düzenli egzersiz yapmak,
* Bol bol su içmek,
* Protein, balık, doymamış yağlar, çiğ sebze ve meyve tüketmek,
* Tuz, hamur işleri ve şekeri kısıtlı almak,
* Öğün atlamamak,
* Alkol, sigara ve kafeinden uzak durmak,
* Ödemleri çözerek yağları parçalayan, kan ve lenf dolaşımını hızlandıran çeşitli tedavilerin biraraya getirilmesi,
* Daha 15-20 yaşlarından başlayarak, her adet döneminin sonunda bir masaj yapılması gerekir. İleride selülitlerin artmasını önler.