M
Misafir
Forum Okuru
Resimli Marmelatlı Örgü Tatlı yapılışı
Marmelatlı Örgü Tatlı nasıl yapılır
Marmelatlı Örgü Tatlı yapılışı
Merhaba Sevgili Melek'ler ve yeni tatlar tatmak isteyen talı seven misafirler, sizler için bu yazımızda çok lezzetli Marmelatlı Örgü Tatlı tarifini sunuyoruz arkadaşlarım.
Malzemeler:
İçi için:
* reçel
Şerbeti için:
Üzeri için:
Hazırlanışı:
Tatlıda şerbet ılık kullanılacağı için ilk önce şerbeti hazırlanır ve ılımaya bırakılır. Tereyağı eritilir, daha sonra karıştırma kabına eritilen tereyağı, süt ve sıvıyağ ve alınır, çırpma teli ile çırpılır. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Bezeler açılır ve kenarlarına verev olacak şekilde üç tane kesik yapılır. Ortalarına marmelat konur ve kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır. Tepsiye dizilen tatlıların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 170 derecede pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkarılır ve ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet dökülür. Üzeri, hindistan cevizi ve fıstık ile süslenir ve servis edilir. Ilık servis edilmesi tavsiye olunur.
Marmelatlı Örgü Tatlı yapılışı
Merhaba Sevgili Melek'ler ve yeni tatlar tatmak isteyen talı seven misafirler, sizler için bu yazımızda çok lezzetli Marmelatlı Örgü Tatlı tarifini sunuyoruz arkadaşlarım.

Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- alabildiği kadar un
İçi için:
* reçel
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon suyu
Üzeri için:
- hindistan cevizi
- yeşil fıstık
Hazırlanışı:
Tatlıda şerbet ılık kullanılacağı için ilk önce şerbeti hazırlanır ve ılımaya bırakılır. Tereyağı eritilir, daha sonra karıştırma kabına eritilen tereyağı, süt ve sıvıyağ ve alınır, çırpma teli ile çırpılır. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Bezeler açılır ve kenarlarına verev olacak şekilde üç tane kesik yapılır. Ortalarına marmelat konur ve kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır. Tepsiye dizilen tatlıların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 170 derecede pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkarılır ve ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet dökülür. Üzeri, hindistan cevizi ve fıstık ile süslenir ve servis edilir. Ilık servis edilmesi tavsiye olunur.