M
Misafir
Forum Okuru
Resimli Etli Milföy Böreği Tarifi
Etli Milföy Böreği Tarifi
Etli Milföy Böreği Nasıl yapılır
Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere özellikle Ramazan Ayı'nda oruç yorgunluğu ve halsizliğinde yapabileceğiniz lezzetli ve pratik bir tarif sunuyor ve lezzetli iftar sofraları menüleri oluşturmanızda katkı da bulunuyoruz. Nasıl mı; tabi ki konu başlığımızdan da anlaşıldığı gibi etli miföy böreği tarifi sunarak Melek'ler🙂
Etli Milföy Böreği için gerekli malzemeler
10 adet milföy hamuru
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle börek harcı için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun. Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırıp kavurun. Havuçların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın. Havuç, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milföyle kaplayın. Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın. Üzerini milföy hamuruyla kapayın. Sonra böreğin üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Etli Milföy Böreği Nasıl yapılır
Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere özellikle Ramazan Ayı'nda oruç yorgunluğu ve halsizliğinde yapabileceğiniz lezzetli ve pratik bir tarif sunuyor ve lezzetli iftar sofraları menüleri oluşturmanızda katkı da bulunuyoruz. Nasıl mı; tabi ki konu başlığımızdan da anlaşıldığı gibi etli miföy böreği tarifi sunarak Melek'ler🙂

Etli Milföy Böreği için gerekli malzemeler
10 adet milföy hamuru
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle börek harcı için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun. Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırıp kavurun. Havuçların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın. Havuç, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milföyle kaplayın. Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın. Üzerini milföy hamuruyla kapayın. Sonra böreğin üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.