Merhaba arkadaşlar,
Ben de geçen regl dönemimde klomen kullandım ve şimdi progestan'ı araştırıyorum çok hamile kalan var.Doktoruma soracağım bana doz ayarlaması yapar. Bu ilaç progeteron hormonu olduğundan bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyor, bizler belki de denerken reglle birlikte tutunamayan folikülleri de atıyoruz bir nevi düşük yani. Tutunmayı kolaylaştırması için de doktor tabii ki bu hormonu veriyor.Bunu da "yaa niçin hamile kalamayanlara veriyorlar ki düşük tehlikesine karşı veriliyor" diyenler için yazdım yani illa hamileliğin hcg testinde görünmesine gerek yok, amaç rahime tutunmayı kolaylaştırmak sağlamlaştırmak, hormonal dengeyi sağlamak...
Ben de çok istiyorum ve benim artık son yıllarım hamile kalmak için baş dönmesi olayına takıldım bu arada. Eğer çok olursa eşim çok kızacak sinir oluyor verilen hormonların dengeyi bozmasına, ne biçim doktor bunlar diye söylenip duruyor ben sakinleştiriyorum herkes katlanıyor diye...Vajinal yoldan alan arkadaş var mı etkisi aynı mı acaba bu baş dönmesi olayı beni endişelendirdi....
Teşekkürler...