Pilav Pişirirken

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mirmiga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Pilav Pişirirken
    • Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir. Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir.
    • Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım. Çünkü kavrulduğunda vitamini gider.
    • Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın.
    • Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz.
    • Pilavı pişirirken ısıyı yüksekten başlayıp pişmeye başladıkça kademeli olarak düşürürseniz pilavınız kıvamlı ve lezzetli olur.
    • Pilavın suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak pişirin.
    • Pişirirken pilavı karıştırmayın. Pirinçlerin içindeki nişasta ortaya çıkıp pilavınızın tane tane olmasını engeller.
    • Pilavı tutturmak zordur. Eğer pilavınız suyu bittiği hâlde hâlâ pişmemiş ise, 1 ölçü daha sıcak su ilâve edelim.
    • Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kâğıt bir havlu koyup kapağı kapalı olarak en az 10 dk. demlendirelim. Kâğıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışması engellenmiş olur.
    • Pilav yaparken yağını fazla kaçırdıysanız, pilav piştikten sonra fazla yağını pilâvın üzerine bir iki dilim bayat ekmek koyarak alabilirsiniz.
    • Kalan pilavı saklamak için tencerenin üzerine porselen bir tabağı ters çevirelim ve üzerine de tencerenin kapağını koyalım. Böylece tazeliğini korumuş olur.
    • Pilavınızı hazırlarken bir öğünlük hazırlarsanız lezzeti değişmez.
    • Isıtmak zorunda kaldığınız pilavın üzerine biraz sıcak su eklerseniz pirinçler kurumadan ısınırlar. Soğuk pilavı içi sıcak su dolu daha büyük bir kap kullanarak da ısıtabilirsiniz.
    • Sade pilav hazırlayıp üzerine istediğiniz malzemelerden harç hazırlayıp değişik pilavlar elde edebilirsiniz.
    • Pilavın pişmesine yakın bolca kaşar peyniri biraz da yağ eklerseniz daha lezzetli olur.
    • Tavuk suyuyla yaptığınız pilavın kokusu ağır olursa, bir parça safranı suda eriterek pilava koyabilirsiniz.
    • Her zaman yaptığınız pilavın biraz değişik olmasını istiyorsanız pilavı ateşten indirmeden önce içine biraz limon kabuğu rendesi ve maydanoz katabilirsiniz.
    • Pilavın demlenmesi bitince, tencere soğumadan soğuk su dolu bir kaba koyalım. Böylelikle tencereye yapışan pirinçlerin çözülmesini sağlarız.
 
Geri
Üst