T
TİTAN
Forum Okuru
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç Pilavı Tarifi Resimli
Pirinç Pilavı Tarifi nasıl yapılır
Hemen her tür sebze ve et yemeklerinin dostu, sofralarımızın baştacı pilavlarımızdan şehriyeli pirinç pilavı tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler 🙂
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Malzemeler:
2 Su bardağı pilavlık pirinç
1 Çay bardağı arpa şehriye
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3 Su bardağı sıcak su
1 Tatlı kaşığı tuz
Pirinç Pilav Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp yarım saat bekletin. Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun.Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın.Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar (parlak bir hal alana kadar) karıştırarak kavurun.Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyup, pilavı demlenmeye bırakın. Aksi takdirde tenceredeki buhar pilavı ıslatır ve pilavınız lapa olur. (Tarifi ölçüyü arttırarak veya azaltarak yapmak isterseniz 1 bardak pirince 1,5 bardak su kullanın.)
Pirinç Pilavı Tarifi nasıl yapılır
Hemen her tür sebze ve et yemeklerinin dostu, sofralarımızın baştacı pilavlarımızdan şehriyeli pirinç pilavı tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler 🙂

Şehriyeli Pirinç Pilavı
Malzemeler:
2 Su bardağı pilavlık pirinç
1 Çay bardağı arpa şehriye
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3 Su bardağı sıcak su
1 Tatlı kaşığı tuz
Pirinç Pilav Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp yarım saat bekletin. Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun.Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın.Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar (parlak bir hal alana kadar) karıştırarak kavurun.Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyup, pilavı demlenmeye bırakın. Aksi takdirde tenceredeki buhar pilavı ıslatır ve pilavınız lapa olur. (Tarifi ölçüyü arttırarak veya azaltarak yapmak isterseniz 1 bardak pirince 1,5 bardak su kullanın.)