kızlar şimdi diğer tarifime geçiyorum pastane usulu un kurabiyesi bunun ufak bi püf noktası var bu sayede aynı pastaneden alınanlar gibi ağzıda dalıyor çok hoş bi tadı oluyor
öncelikle püf noktasını söyleyim sizlere patanelerde biskin margaraini kullanılıyor o yüzden ev yapımından farklı oluyor bunu evde kendimizde yapabilirz 250 gr margarini önce eritelim sonra ılığınca buz dolabıan koyup donmasını bekleyelim donunca yağ üst kısma çıkıyor altında suyu kalıyor o suyu döküp üst kısımda donan yağı oda sıcaklığında bekletip kabımızın içine koyuyoruz
gelelim malzemelerimize
250 gr margarin dediğim şekilde hazırlanmış
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
bütün mazlemelerimizi bi kabın içine koyuyoruz kıvamını bulana kadar yoğuralım sonra şekil verip 100 derecede fırında pişirelim hafif pemeleşmeye dönmeye yakın fırından çıkarıp servis kabına alıp üzerine pudra şekri serpelim vee un kurabiyemzi hazır oldu afiyetle yiyelim
🙂