Mikrodalga fırın kullanırken dikkat etmeniz gereken püf noktaları

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PaSikA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Mikrodalga fırın kullanırken dikkat etmeniz gereken püf noktaları
mikrodalga fırın
Mutfakta zamandan tasarruf etmek için en ideal alet olan mikrodalga fırınlar için püf noktaları kızlar...



Kısa sürede istediğiniz yemekleri hazırlayabileceğiniz marifetleri saymakla bitmeyen mikrodalga fırınlar zamandan tasarruf için birebir. Mikrodalga fırınlar ile besinleri pişirebilir isterseniz yemeklerinizi ısıtabilir veya ızgara yapabilirsiniz. Öyleki kış aylarının vazgeçilmezi olan mısırlarınızı bile sadece 3-4 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Mikrodalga fırınların en büyük avantajı pişirme süresini diğer fırınlara göre üçte bir veya daha fazla kısaltmasıdır. Ayrıca yiyecekler kendi suları içinde doğal lezzetlerini koruyarak pişerler.


Mikrodalga fırın kullanırken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

- Mikrodalga fırınınızı asla boş çalıştırmayın. Boş çalıştırmak fırına zarar verir.
  • Mikrodalga fırını sıcağa maruz bırakmayın. Diğer sıcak araçlardan uzak tutun.
  • Mikrodalgalar tezgah üstü için tasarlanmıştır. Buna göre yerini ayarlarken hava çıkış ve girişlerinin kapanmamasına dikkat edin.
  • Islak mekanlara asla koymayın.
  • Mikrodalga fırınlarda sıçramalardan kaynaklanan yemek artıkları iç duvarlarda yanmazlar. Nemli bir bezler temizliğini yapmanız yeterli olur.
  • Pişirme esnasında daire tabak veya tepsiler kullanmaya özen gösterin.
  • Derin kaplar yerine derin olmayan sığ kapları tercih edin.
  • Mikrodalga fırınlarda metal kaplar kullanmayın. Metal kaplar yansıma yaparak yiyeceğin çok geç pişmesine sebep olur.
  • Torba, yağlı kağıt kullanacaksanız üzerlerinde delikler açın. Kesinlikle bu malzemeler ile uzun süreli pişirme yapmayın.

Yiyecekler için püf noktalar:
- Pişirmek veya ısıtmak istediğiniz besini kullanacağınız tabak veya tepsiye eşit olarak dağıtın.
  • Kalınlıkları değişen parça besinler pişirirken en incesini ortaya yani en içe, en kalınları ise en dışa yerleştirin. Pişme işlemi dış kısımdan başladığı için en son en ince besinler pişecektir.
  • Çok parçalı yiyecekler pişirecek veya ısıtacaksanız yerleştirmeyi daire olarak yapın.
  • Sucuk, sosis ve doğranmış etleri birbirine yakın ve üstüste sıralayarak ısıtın.
  • Yağlı kızartmalarınızı mikrodalga fırınlarda asla ısıtmayın.
  • Et suyu ısıtırken dar uzun kaplar kullanın.
  • Balıkları pişirirken kuyruk kısımlarının aşırı pişmesini önlemek için ya kabın ortasına kuyruğu yerleştin yada bu imkanınız yoksa yağlı kağıt ile kuyruk kısmını sarın.
  • Balık pişirirken balıkların üzerine çizikler atın.
  • Yiyecekleri ısıtma işlemi yaparken hepsini mümkün olduğunca üstüste veya birbirene yapışık yerleştirin.
  • Sebzeler kendi sularını bıraktıkları için mikrodalgada çabuk pişirler.
  • Kuru fasulye veya pirinç gibi besinleri pişiriken su ekleyin.
  • Yiyeceklerinizin buzlarını daha çabuk çözdürmek için derin olmayan dikdörtgen kaplar kullanın.
 
Mikro dalga fırın ilk çıktığında koşa koşa gidip aldım 1 yıl kullandım zararlarını öğrenince arkadaşıma hediye ettim. İyide yapmışım . Yemek ısıtmak için tava kullanıyorum yada fırın ısısı. Et felan çözmeye gerek varsa poşetlenmiş eti suda bekletip çözüyorum. Bu işlemi sadece acil durumlarda yaparım. Çokta lazım değil bana göre mikro dalga fırın.
 
Zararlarını öğrenince arkadaşına mı hediye ettin? "Düşmanıma" deseydin anlardım.