Uzman SühaN
Administrator
Herhangi bir kitabı okurken yazarın kitabı ne amaçla yazdığını irdeleriz. Eğlendirmekmi,düşündürmekmi,ilham vermek içinmi yoksa eğitmekmi ? Siz Kuranı Kerimi , Tevratı ve incili okudunuzmu ? Okuduğunuzu sanmıyorum. Şayet okuduysanız hangi sebepler den dolayı inkar ediyorsunuz ? Siz ampirik kanıtmı istiyorsunuz ? Biz sıradan bir kitaptan bahsetmiyoruz. Allahın kelamı olan mucizelerle dolu kitaptan Kuranı kerim den bahsediyoruz. Neden Allaha inanmak için kanıta ihtiyaç duyuyorsunuz ? İnanıyorsanız, hiçbir açıklama gerekli değildir.İnanmıyorsanız hiçbir açıklama yeterli değildir.Ve inanç kanıt gerektirmez !
Kutsal Kitap, geçmişin eylemleri ve talimatları hakkında, her şeyin yapımcısı tarafından var olan şekilde konuşulan önemli ayrıntıları içerir.Kuranı kerim Allahın Peygamberler vasıtasıyla onlarla konuştuğuna inananlara yöneltilen dini bir kitaptır. Evet incil de Allahın kelamıdır fakat hangi incil ? İncilin revize edilmesi gerektiğine inanıyorum Zira incilin bir çok sürümü var.Ayrıca Kuranı kerim incili destekliyor ve bütün müslümanlar incilinde Allahın kelamı olduğuna inanıyor.
Kutsal Kitap, geçmişin eylemleri ve talimatları hakkında, her şeyin yapımcısı tarafından var olan şekilde konuşulan önemli ayrıntıları içerir.Kuranı kerim Allahın Peygamberler vasıtasıyla onlarla konuştuğuna inananlara yöneltilen dini bir kitaptır. Evet incil de Allahın kelamıdır fakat hangi incil ? İncilin revize edilmesi gerektiğine inanıyorum Zira incilin bir çok sürümü var.Ayrıca Kuranı kerim incili destekliyor ve bütün müslümanlar incilinde Allahın kelamı olduğuna inanıyor.