Sevgili Jacop,
Kurduğunuz cümleleri tam olarak anlamlandıramıyorum. Gerçek tanrı diye başlamışsınız anlamadığım bu işin sahtesi de mi var ? Tam olarak demek istediklerinizi daha açık ve anlaşılır şekilde yazarsanız güzel bir muhabbet olur diye düşünüyorum. Zira fikrinizi söylediniz biz de fikir beyan ettik. Etmeye de devam ederiz Zaten Allah var ve diyeceklerini Kuran ile bizlere iletmiş söylemiş durumda. İkilik gözetmeden ırka bakmaksızın söylemiştir. Hz. Peygamberimiz ( S.A.V) Veda Hutbesi'inde, " “Ey İnsanlar!.. Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız.
Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız Ondan en çok korkanınızdır.” şeklinde açıklama yaparak hiç kimsenin kimseye üstün olmadığını zaten bildirmiştir.
Dediğim üzere, konuşmak istemezseniz ya da yazmak anlayabilirim. FAkat biraz daha açıklayıcı şekilde yazarsanız ona göre biz de birşeyler söylemebiliriz. Bu arada amacım, size bir şeyleri ispat etmek te değildir bununda altını önemle çizmek istiyorum.