Merhaba...
Her ne kadar zor şartlar altında askerlik yapmıyor olsada askerlik psikolojisini göz önünde bulundurmalısın ve kararın olumsuz yönde bile olsa onun askerliğinin bitmesini beklemelisin. Ailesinin yaptığı evet hoş değil, ama onun ailesine "sorun mu var" demesi normal, bunu hiç yapmazdı diye düşünme şuan eli kolu bağlı ve merak içersinde, olayların çok dışında mecburen soracaktır. Bence sorunların çözüm bulması için onun askerliğinin bitmesini beklemelisin. Askerliği bitince göreceksin ki, nişanlın eskisi gibi olmuş. Şu an onunla konuşunca bile bu konuları asla açmamanı öneririm, ailende biri askere gittiyse, beni daha iyi anlarsın. Çünkü askere giden, kesinlikle sağlıklı düşünemez ve kesinlikle geride kalan herkes ona yardımcı olmalı ve sorunları asla anlatmamalı. (Kardeşim askerlik yapınca biz de buna benzer çok olay yaşadık, ordan biliyorum)
Unutma ki sen evinde ne kadar üzgün olursan ol, onun askerde aklında bin tane soru işaretleriyle, merak içersinde olduğu kadar üzgün olamazsın. O hem ailesi adına üzgün, hem de senin adına üzgün ve korkuları vardır, bir de askerlik psikolojisi de cabası...
Allah yardımcınız olsun diyor ve tüm askerlerimizi Rab korusun hepsine hayırlı teskereler almayı nasip eylesin diyorum.