Kafesli Pilav

tavuk_kavurma

Yeni Üye
Üye
Kafesli Pilav
bademli pilav
6a00d83451e9a369e200e54f7ab9388834-640wi-3913.jpg


6 kişilik
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
  • 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yaprak milföy hamuru
  • Tuz, karabiber
Hazırlanması:

  1. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
  2. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
  3. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
  4. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.
 
Son düzenleme:
sen iste yeterki yafrum akşama yapim kafesin içine tıkim sizi bi güzel 😀
kocaman kız oldunuz bigünde siz yapında biz yiyelim :D:D
 
Yaft ben daha klasik pilavı yaparken üşeniyorum beceremiyorum kafeslisini hiiççç yapamam .. ne demiş atalarımız... EN İYİ PİLAV KLASİK PLAVDIR 😀
 
Geri
Üst