Kafesli Pilav
bademli pilav
6 kişilik
6 kişilik
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
- 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 3 yaprak milföy hamuru
- Tuz, karabiber
- Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
- Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
- Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
- İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.
Son düzenleme: