LaViNYaM
>>>ιкιz αηηєѕι<<<
İrmikli Kedidilli Pasta Tarifi...İrmikli Kedidilli Pasta Nasıl Yapılır?
İrmikli Kedidilli Pasta Tarifi
İrmikli Kedi Dilli Pasta Nasıl Yapılır
Kedidili pek çoğumuz için çocukluğumuzun bir simgesidir. O zamanlar daha popüler olan kedidili, şimdilerde yine sofralardaki değerine kavuşuyor.İşte evdekileri mutlu edecek bir pasta tarifi İrmikli Kedidilli Pasta....
Malzemeler:
1.5 paket kedidili bisküvi
1 litre süt
12 yemek kaşığı toz şeker
13 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
160 gr bitter çikolata
Süslemek için
Eritilmiş beyaz çikolata
Frambuaz sos
Frenk üzümü ve yaban mersini
Hazırlanışı:
Süt, irmik, kakao, margarin ve şekeri tencereye alın.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Çikolatayı küçük parçalara bölüp muhallebiye ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
Baton kek kalıbının içini streç film ile kaplayın.
Kedidili bisküvileri hafifçe süte batırıp kalıbın tabanına ve kenarlarına dizin.
Çikolatalı karışımı kalıba doldurun.
Üzerini süte batırılmış kedi dili bisküviler ile kapatın ve oda ısısına gelinceye kadar bekletin.
1 gece buzdolabında dinlendirin.
Pastayı kalıptan çıkartın.
Üzerini eritilmiş beyaz çikolata, frambuaz sos, frenk üzümü ve yaban mersini ile süsleyin.
Afiyet olsun!
İrmikli Kedi Dilli Pasta Nasıl Yapılır
Kedidili pek çoğumuz için çocukluğumuzun bir simgesidir. O zamanlar daha popüler olan kedidili, şimdilerde yine sofralardaki değerine kavuşuyor.İşte evdekileri mutlu edecek bir pasta tarifi İrmikli Kedidilli Pasta....
Malzemeler:
1.5 paket kedidili bisküvi
1 litre süt
12 yemek kaşığı toz şeker
13 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
160 gr bitter çikolata
Süslemek için
Eritilmiş beyaz çikolata
Frambuaz sos
Frenk üzümü ve yaban mersini
Hazırlanışı:
Süt, irmik, kakao, margarin ve şekeri tencereye alın.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Çikolatayı küçük parçalara bölüp muhallebiye ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
Baton kek kalıbının içini streç film ile kaplayın.
Kedidili bisküvileri hafifçe süte batırıp kalıbın tabanına ve kenarlarına dizin.
Çikolatalı karışımı kalıba doldurun.
Üzerini süte batırılmış kedi dili bisküviler ile kapatın ve oda ısısına gelinceye kadar bekletin.
1 gece buzdolabında dinlendirin.
Pastayı kalıptan çıkartın.
Üzerini eritilmiş beyaz çikolata, frambuaz sos, frenk üzümü ve yaban mersini ile süsleyin.
Afiyet olsun!