İmplantasyon kanaması her gebe kadında görülmez. Halk arasında üstüne görme olarak nitelendirilen bu durum embriyonun rahime yerleşmesi sonucu oluşmaktadır. Bu yerleşme esnasında küçük çaplı bir kanama gerçekleşmektedir. Bu kanama yoğun değildir lekelenme şeklindedir ve bir pedi doldurmaz. Yerleşme kanaması esnasında kasık krampları, adet sancısına benzeyen ağrılar olabilir.
Çoğu kadın bu lekelenme sonrası adet olduğunu düşünür ve gebelik ihtimalini göz ardı eder. Adetiniz her zamanki gibi değilse bir kaç damladan ibaret bir lekelenme gerçekleşti ise mutlaka gebelik testi yapınız. İmplantasyon kanaması gebeliğin en erken belirtilerinden biridir ve genellikle gebeliğin altıncı ile on ikinci günü arasında ortaya çıkar. İmplantasyon kanamasının ne kadar süreceğini bilmek çok önemlidir; çünkü hamilelik süresince sürekli kanama yaşayan bir kadın bebekle ilgili bir problem oluşturabilir ve erken teşhisle gerekli tüm önlemleri zamanında alabilir. Endişelenmeden önce aklınızda bulundurmanızda fayda var , sağlıklı gebelik yaşayanlarda lekelenmenin olduğu zamanlarda olabilir. Hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız ve birkaç gün yaşadığınız lekelenmenin implantasyon kanaması olduğuna inanıyorsanız, başka bir sorundan kaynaklanmadığın dan emin olmak için doktora görününüz.
Erken gebelik ve adet semptomları genellikle benzer ve belirsizdir.Cevapsız bir dönem genellikle hamile olabileceğinizin ilk işaretidir. Küçük miktarlarda kanama normal olabilir. İmplantasyon kanaması, periyodunuzun beklendiği zaman civarında meydana gelebilir ve bir süre ile karıştırılabilir. İmplantasyon genellikle hafif lekelenme, bir günden az sürer . İmplantasyon kanaması, gebeliği mümkün kılan belirtilerden biridir. Ovulasyon normal olarak menstrüel siklusun ortasında olur. Yumurtlama sırasında bir yumurtalık, Fallop tüpünün ucuna giden ve döllenmeyi bekleyen bir yumurta çıkarır.
Döllenme , Fallop tüplerinde gerçekleşir. Normalde 200-300 sperm hücresi bu bölgeye ulaşır, çünkü servikal mukus bir filtre görevi görür ve sadece sağlıklı spermlerin fallop tüpüne girmesine izin verir. Sağlıklı sprem hücrelerinden biri yumurtayı karşılamak için fallop tüpüne ilerler. Yumurtayla sperm kaşılaşır ve sperm yumurtayı döller. Döllenen yumurta rahimde kendine yer arar ve uygun yere yerleşir. Yerleşme aşamasında küçük çaplı bir kanama meydana gelir. İşte implantasyon kanaması budur. Bir kaç damladan ibarettir. Adetinize 1-2 gün kala bir kaç damla lekelenme görürseniz gebelik testi yapınız.
İmplantasyon kanaması döllenmiş bir yumurta (blastosist) fallop tüplerinden geçtikten ve rahmin duvarlarına veya rahmin içine implant edildikten sonra oluşur. Kan, serviksten sızabilir ve pembe veya kahverengi lekelenmeye neden olabilir.Kanama üç günden fazla devam ederse veya ağırlaşırsa, ya normal bir dönem geçirirsiniz ya da servikal polipler kanamaya neden olabilir. Bu durum ektopik gebelik veya düşüğün haberciside olabilir.İmplantasyon krampları ağrılı olmamalı ve sadece 1-3 gün sürmelidir. İmplantasyon krampları yumurtlamadan 6-12 gün sonra gerçekleşir. İmplantasyon krampları aralıklıdır. İmplantasyon lekesi aslında çok yaygındır ve gebeliğin normal bir belirtisidir.Eğer lekelenme, mide bulantısı veya aşırı yorgunluk gibi diğer hamilelik belirtilerine eşlik ediyorsa, gerçekten hamile olabileceğinizin belirtilerini gösteriyorsunuz demektir. Bu durumda gebelik testi yapmanızda fayda vardır. Evet sevgili okurlar implantasyon ile ilgili ilave bilgilerimizi incelediniz . Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir, sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.