PHİ SAYISI=1.618.
ben bu sayıyı duyunca çok şaşırmıştım.nedenleri:
insan kolunun tamamının dirsekten aşagısına oranı bu sayı
insan boyunun tamamının göbekten aşağısına oranı bu sayı
insan bacagının tamamının boyunun dizden aşagısına oranı bu sayı
dünyadaki bütüm arı kovanlarındaki işçi arıların dişi arılara oranı bu sayı
hatta dagların denizlere oranı bu sayıyı veriyor.
bilim adamları bu sayıya yaratılış sayısı diyor..
gerçekten vucudunuz üzerinde deneyin inanamayacaksınız...
PHI Sayısı doğada "Altın Oran" olarak da geçer. 1.618 sayısı PHI sayısıdır ve doğada hemen hemen her yerde vardır. Mesela dünyadaki herhangi bir arı kovanında yaşayan dişi arıların sayısını erkek arıların sayısına böldüğünüzde 1.618 çıkar. Ayçiçeği çekirdekleri zıt spirallerle büyürler. Her birinin çapının diğerine oranı 1.618'dir. Omzunuzdan parmak uçlarınıza kadar olan mesafeyi ölçüp bunu dirseğinizden parmak uçlarınıza kadar olan mesafeye böldüğünüzde yine karşınıza PHI sayısı çıkacaktır.🙂
Vitruvius Adamı, Leonardo Da Vinci'nin ünlü çıplak erkeğini gösteren soluk sarı bir parşömendir. Demin sorduğum Altın Oran kullanılarak yapılmış bir şaheserdir. Sizlere sorum şu; Da Vinci'nin bu şaheserinin adı nereden gelmektedir? Vitruvius isminin kaynağı nedir? Da Vinci bu ismi hangi eser nedeniyle kimden esinlenerek koymuştur?
Vitruvius Adamı ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin günlüklerinin birinde bulunan, aldığı notların yanında çizdiği bir resimdir. 1492 yılında yapıldığı düşünülmektedir.
Resim iç içe geçmiş bir daire ve bir karenin ortasına çizilmiş, uzuvları açık ve kapalı pozisyonda üst üste geçen bir çıplak erkeği betimler
Romalı mühendis ve mimar Vitruvius'
Bu akşamlık son soruyu yazıyorum, devamı yarına melekler. Bilge de yoruldu ama 😉
Evet bu akşamın son sorusu:
Daktilolar 19. yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıkmıştır. İlk zamanlarında çok rağbet görmeseler bile sonraları yazın dünyasının en önemli aletlerinden biri olmuştur. Benim sorum pedallı daktilolar piyasaya çıktıktan sonra bunlardan birini alarak roman yazan bir yazarla ilgili. Bu yazar daktiloyla romanını yazarak yayınevine veren ilk kişidir. Bu kişi kimdir?
+20
Bu arada lütfen cevapları değiştirmeyelim melekler, önemli olan ilk bilmek 🙂