Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri
püf noktaları...
mutfak bilgileri reçelin şekerlenmemesi için reçelin şekerlenmemesi için ne yapmalı kekin kabarması ne yapmalı reçellerin
Dondurulmuş gıdalar çözülürken
Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı. Bakteri ve mikrop üremesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolabının en alt rafında kendi kendine çözdürmeye bırakmak daha doğru olur.
Balık alırken
Balık alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da kırmızı renkte olmasına dikkat edilmelidir.
Bayat ekmekleri
Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür.
Lahananın pişirirken
Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur.
Yağ temizlerken
Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir.
Et pişirirken
Bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovulup 12 saat buzdolabında bekletilen etler daha lezzetli olur.
Kumpir yaparken
Kumpir yapmak için patatesleri önce 10-15 dakika haşlayıp çatalla delin. Fırında daha kolay pişecektir.
Hamur açarken
Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.
Başamel Sos Hazırlarken
Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir.
Puding soğurken
Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.
Hamur Kızartırken
Kızartmak üzere hazırladığınız hamura kabartma tozunun yanında toz şeker de eklerseniz hamurunuz lezzetlenir
Kek Yaparken
Fırından çıkan keki 15 dakika ıslak bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde dolaştırdıktan sonra kalıbından çıkarmak kolaylaşır
Kızartma kokularını önlemek için
Kızartma kokularını önlemek için yağın içine bir iki dal maydanoz atılabilir.
Kuru fasulye pişirirken
Kuru fasulyelerin dağılmadan pişmesini istiyorsanız tuzu, salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra tencereye koyun
Meyve Salatası yaparken
Servis için bekleyen meyve salatasındaki meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyabilirsiniz.
mutfak bilgileri reçelin şekerlenmemesi için reçelin şekerlenmemesi için ne yapmalı kekin kabarması ne yapmalı reçellerin
Dondurulmuş gıdalar çözülürken
Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı. Bakteri ve mikrop üremesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolabının en alt rafında kendi kendine çözdürmeye bırakmak daha doğru olur.
Balık alırken
Balık alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da kırmızı renkte olmasına dikkat edilmelidir.
Bayat ekmekleri
Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür.
Lahananın pişirirken
Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur.
Yağ temizlerken
Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir.
Et pişirirken
Bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovulup 12 saat buzdolabında bekletilen etler daha lezzetli olur.
Kumpir yaparken
Kumpir yapmak için patatesleri önce 10-15 dakika haşlayıp çatalla delin. Fırında daha kolay pişecektir.
Hamur açarken
Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.
Başamel Sos Hazırlarken
Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir.
Puding soğurken
Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.
Hamur Kızartırken
Kızartmak üzere hazırladığınız hamura kabartma tozunun yanında toz şeker de eklerseniz hamurunuz lezzetlenir
Kek Yaparken
Fırından çıkan keki 15 dakika ıslak bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde dolaştırdıktan sonra kalıbından çıkarmak kolaylaşır
Kızartma kokularını önlemek için
Kızartma kokularını önlemek için yağın içine bir iki dal maydanoz atılabilir.
Kuru fasulye pişirirken
Kuru fasulyelerin dağılmadan pişmesini istiyorsanız tuzu, salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra tencereye koyun
Meyve Salatası yaparken
Servis için bekleyen meyve salatasındaki meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyabilirsiniz.