hazır yufka mantısı hazır yufkadan mantı yufkalı mantı tavuklu yufka mantısı yufkadan
hazır yufka mantısı
Malzemeler:
4 adet yufka 350gr. Kıyma 2 adet soğanın rendesi tuz, karabiber, kırmızı tozbiber yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için;
1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.
Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.