Hamile Kalmak İstiyorum hamile kalma serüvenim

Ya kızlar şu an hem korku hem heyecan yaşıyorum, adetim 2 gün gecikti. ayın 28 nde adet olmam gerekiyordu, sadece kahverengi lekelenmem var 2 gündür ve ağrı falanda yok. daha önce hiç böyle bişey yaşamadım, adetim 1 gün bile gecikmedi şimdiye kadar. dün sabah test yaptım negatif çıktı, bugün 2. gün hala az az kahverengi akıntı var bazen ama sürekli değil. eğer adet olmazsam ( inşallah gebeliktendir) birkaç gün daha bekleyip testi tekrarlayacağım. dualarınızı eksik etmeyin nolur 🙁

meraba canım testlerde 1 gün geçmeyle hamile olduğun çıkmaya bilir bence kanda bir baktır eğer varsa kanda çıkar.çünkü eğer hamile isen bazı hamilelikte kahverengi akıntı düşük tehlikesi yapabiliyor en azından kendine dikkat edersin inş hamişsindir allah gönlüne göre versin canım

çok sağol canım evet günümü beklicemde günümde artık nezaman daha tam kavrayamadım erken olup duruyorum bu ay da 25 gundemi olcam bilmiorum 2 tarih arasındayım ama benim istediğim mesela ayın 26 si ilişki oldunda dllenme gerçekleşse rahme ulaşma süreci nedir tahmini hemde bu süreçte hareketlerimiz etkilermi rahme ulaşmasını..
canım bunu oku istersen😀 inş hakkında hayırlısı olur
1. Hafta
GEBELİĞE HAZIRLIK

Her iki adetin ortasındaki dönem kadının yumurtladığı dönemdir ve gebelik bu dönemde oluşur. Ancak gebelik haftasını hesaplarken başlangıç olarak, gebe kalınan ilişkinin olduğu gün değil, bundan yaklaşık 14 gün öncesi yani son adet kanamasının ilk günü (SAT) kabul edilir. Herzaman ilişki günü net olarak belirlenemeyeceği için hesaplamaların daha kolay olması amacıyla son adet tarihi başlangıç noktası olarak alınır ve hafta hafta hesaplanır. Sizde takipler sırasında hafta belirtmeyi öğrenmelisiniz. Bu şekilde hesaplandığında gebelik 280 gün yani 40 hafta sürer.
Yumurtayla sperm tüplerde buluştuktan sonra oluşan embriyo 5-6 gün içinde rahim içine yerleşir. Bu dönemde ya da daha doğrusu gebe kalmaya karar verildiği andan itibaren zararlı alışkanlıklardan vaz geçmek uygundur. Örneğin sigara içmeye son verilmeli, aşırı alkol alınmamalı ve bebeğe zarar verebilecek ilaçlar konusunda dikkatli olunmalıdır. Uygun ve sağlıklı beslenme alışkanlığı elde edilmeli, bol miktarda taze meyva ve sebze tüketilmeli, yapay maddeler içeren besinlerden uzak durulmalı ve yeterli miktarda su içilmelidir. Gebe kalmaya karar verildiği andan itibaren folik asit kullanımı önerilmektedir. Daha önceden başlanmadı ise bu zaman içinde folik asit alımına başlanmalıdır. Folik asit bebekte sinir sistemi anormallikleri riskini azaltmaktadır. Eğer mümkünse hafif egzersiz yapmak ve stresden uzak durmak dünyaya getirmeye çalıştığınız bebeğiniz için oldukça iyi bir başlangıç olur.
Adetden sonraki ilk hafta içinde yumurta kadının yumurtalıklarında kesecik (folikül) içinde gelişmeye başlar. Böylece ilk hazırlıklar oluşur.

günaydın canım,
senin ve tüm meleklerimizin cuması mübarek olsun rabbim gönlünün muradını versin 🙂 bu arada çalışmalardan 2 saat önce eşine kahve içir spermleri baya hızlandırıyormuş 🙂 ama sen kahveden uzak durmaya çalış kadınlarda iyi olmadığına dair teoriler var 🙂)
Hakkınızda hayırlısı inşallah bu ay bebişine kavuşursun..
hepinizi kocaman öpüyorum meloşlarımmmm 🙂) sevgiler...

Geri