Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Cevap: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

8 bebegi böyle tasimis


Bir batinda 8 bebek dünyaya getirerek bütün dünyanin konustugu kadin haline gelen Nadya Suleman'in dogumdan öncek fotogaflari ortaya çikti.
33 yasinadaki kadin daha önce de 6'tiz dogurmus ve her iki dogmunu da sunni döllenme yöntemiyle gerçeklestirdigi için bir çok tepki almisti.

Bekar olmasina ragmen 14 çocugu olan kadin dogum firsatçiligi yapmakla ve söhret olmaya çalismakla suçlanirken kendisi ise tek çocuk oldugu için genis bir aile özlemi içinde oldugunu söylemisti.


Nadya Suleman, bir de kendi adina web sitesi açti. ABD'li kadin, devletten yardim almasina ragmen thenadyasulemanfamily.com adresinde de bagis kampanyasi baslatti. Yardim etmek istemeyenler ise, suni döllenme yöntemiyle 14 çocuk sahibi olan issiz kadin hakkindaki düsüncelerini yazabiliyor.


ABD Los Angeles’ta, geçen ay bir batinda sekiz bebek doguran Nadia Suleman’in çocuklarinin hastane masraflarinin California eyaletinin prematüre bebekler için saglanan yardim programindan karsilanacaginin ortaya çikmasi, tepkiye neden oldu

Diger alti çocuguna, eyaletin bir diger programindan aldigi ayda 490 dolarlik yardimla bakabilen Suleman’e ölüm tehditleri geldigi de bildirildi. Suleman, bebekleri için bir de internet sitesi kurdu.



Wooowww Bakarmısınızzz nasıl olmuş yaftttt !!!!!!!
8 tane birdenn.....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

GEBELİK ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER
Gebeliğin ilk adımı ve en doğru yolu, onu önceden tasarlamaktır. İdeal olarak gebe kalmak istediğiniz zamandan 3 ay öncesinde, doktorunuzla bir ön görüşme yapmanızda önemli yararlar vardır. Doktorunuz, sizin sağlık ve sosyal bakımlardan özgeçmişinizi değerlendirecek, muayenenizi yapacak, çeşitli tetkikler yapacak bu şekilde gebelik sırasında oluşabilecek anormal durumlar karşısında hem sizi hem de kendisini hazırlayacaktır. Ayrıca, gebelik öncesi vitamin (folik asit) desteği ile bebekte ortaya çıkabilecek sakatlıklara karşı tedbir alacaktır.

Doktorunuzun yapacağı tetkik ve muayeneler, önereceği tedaviler yanında sizin de yaşam tarzında değiştirmeniz gereken şeyler olacaktır.

Öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz. Dengeli beslenmeyle kastedilen ana besin maddelerinin dengeli oranlarda tüketilmesidir. Yağ ve şeker tüketiminizi azaltmalısınız. Proteinden zengin bir beslenme şekli seçmelisiniz. Yağsız süt ve süt ürünleri, balık ve beyaz etler diyetinizde yer almalıdır. Mutlaka bol taze meyve ve sebze alınmalı, bunun yanında makarna, pirinç, baklagiller gibi farklı besin gruplarını da tüketmelisiniz.

Gebelik öncesi doktorunuza başvurduğunuzda destek tedavisi için folik asit kullanmanızı isteyecektir. Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle gebeliğin ilk haftalardan itibaren "B9 vitamini" yani folik asit alınması çok önemlidir. Vücutta depolanmadığı, gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu ve doğal gıdalarla yeterlince karşılanmadığı için her gün alınmalıdır. Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır, ancak uzun süreli pişirmeler ve uzun süre bekleyen gıdalardaki miktarını azaltır. En çok ıspanak, yer fıstığı, fındık, karnıbahar, kepekli ekmekte mevcuttur. Folik asit eksikliğinde “nöral tüp defekti” denen sinir sisteminde omurilik kanalının tam kapanamamasına bağlı anomaliler olur. Özellikle, daha önceden folik asit eksikliği saptanmış veya nöral tüp defekt anomalili bebek doğurmuş kadınlar, gebe kalmayı düşündükleri tarihin en az 3 ay öncesinden itibaren mutlaka folik asit alımına başlamalıdırlar.

Sigara kullanıyorsanız, mutlaka bırakmalısınız. Sigara gebe kalma şansını azaltır ve gebelikte kullanıldığında düşük ve çocukta gelişme geriliğine neden olur. Alkol de bırakılmalıdır.

Stres ve endişeden uzak durmalısınız. Gebeliğe karar verdikten sonra gebelik oluşumunun ilk aylarda olmaması sizi strese sokmamalıdır. Her şey normal olsa, uygun zamanda ilişki olsa bile her ay için gebelik şansı %25 civarındadır. Normal düzenli ilişkiye rağmen bir kadının gebe kalamaması durumunda kısırlık incelemelerini başlatmak için genellikle çok aşikar bir anormallik yoksa 1 yıl beklenir. Bir yıl sonunda herhangi bir patolojisi olmayan çiftlerin bile gebe kalma şansı %98’dir. Yani %2 olguda her şey normal olmasına rağmen gebelik 1 yıl gecikebilir. Gebe kalma şansı düzenli adet görenlerde adetin 12-15. günlerinde en fazladır. Düzenli bir cinsel yaşam ve haftada 3 veya daha fazla ilişki gebe kalma şansını artırır
 
Cevap: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

GEBE KALMAK İÇİN UYGUN POZİSYONLAR:


Kadın, dizleriyle erkeğin omuzlarına dayanır. Bu, kilolu kadınlarda tam birleşmeye ve spermlerin rahim ağzının yakınında birikmesine yardım eder.

Diz çökmüş olarak yapılan arka yolla birleşme, eğer rahim retrovers (arkaya dönük) ise spermlerin rahim kanalına ulaşmasını sağlar.
 
Cevap: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı


hımmm bilgiler için sağol bitanem
 
Cevap: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Ben ilk pozisyonu tuttum.. denemesii bdava 😀
Mantıklı geldiği için paylaşmak istedim... Yastıktan daha mantıklı geldi canım....
 
Cevap: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

YAŞAMIN BAŞLANGICI

Bebeğiniz döllenme anından itibaren büyümeye başlar. Ancak döllenmiş yumurtada gerçek gelişme, yaklaşık beş gün sonra, 100 hücreden oluşan bir hücre kümesi olarak ana rahmine ulaşıp yüzeyi kaplayan süngersi yatağa yuvalandığı zaman başlar.

Bu hücre kümesinin yüzeyindeki hücrelerden uzanan parmakçıklar, kökler gibi ana rahmini kaplayan yatağa dalarak annenin kan dolaşımı yla bağlantı kurar. Bunlar daha sonra bebeğin bütün gereksinimlerini sağlayan ve bütün atıklarını uzaklaştıran plasentayı oluşturacaktır. Yüzeydeki bu hücrelerin bir bölümünden, bebekle plasenta arasındaki bağlantıyı sağlayan göbek kordonu (kan damarlarının oluşturduğu bir kordon), bir bölümünden de bebeği koruyan zarlar oluşur. Hücre kümesinin içindeki hücreler üç tabakadan oluşur ve bunların her birinden bebeğin vücudunun farklı bölümleri gelişir. En dıştaki tabakadan deri, gözler, kulaklar, beyin ve sinir sistemi oluşur. Ortadaki tabakadan akciğerler ve sindirim sistemi gelişir. İçteki üçüncü tabakadan ise kalp, kan, kaslar ve kemikler gelişir.

Sekiz haftada bu minik hücre yumağından kolları, gözleri, burnu ve açılıp kapanan ağzıyla belirgin bir bebek gelişecektir. Bu ilk haftalar bebeğin en duyarlı olduğu dönemdir. Bütün yaşamsal organlar geliş-mektedir ve bu organlar ilaçlardan ya da kızamıkçık gibi hastalıklardan kolayca zarar görebilir.

10-14. HAFTALAR


On ikinci haftada bebek 4.5 santimetre uzunluğuna ulaşır. Bütün iç organları gelişmiştir ve bunların bir çoğu çalışır. Dolayısıyla, ilaçlardan ve enfeksiyonlardan kaynaklanan hasar riski çok daha azalır. Göz kapakları gelişmiştir, ancak gözler yeni doğmuş bir kedi yavrusunun gözleri gibi sımsıkı kapalıdır.

Ceninin (fetüs) gelişimi​
 
Cevap: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

herkese merhaba bende yeni üye oldum.bir buçuk yıllık evliyim 2 aydırda meleğimi bekliyorum.inşallah bu ay yola çıkmıştır.