Gebelikte 1. hafta belirtileri

adetim 4 gün geçti test yaptım negatif çıktı ama bütün belirtilerim var kesin hamile değilmiyim??
 
Selamlar, her adet gecikmesi hamilelikle sonuçlanmaz. Bir takım sebepler adetin gecikmesine neden olabilir. Evde gebelik testi uyguladıysanız yanlış sonuç alma ihtimalide vardır. Bu nedenle hcg testi yaptırmanızı öneriyorum. Test tekrar negatif sonuç verirse uzman bir hekime görünmenizde yarar vardır.
 
İlk üç aylık dönem, son döneminizin ilk gününde başlar . Bu ilk üç ayda çok şey olur. Bu üç aylık dönem boyunca bebeğiniz başka zamanlarda olduğundan daha hızlı büyür. Altı hafta boyunca, genellikle kalp atışı duyulabilir ve 12. haftanın sonuna kadar bebeğinizin kemikleri, kasları ve vücudun tüm organları oluşur. Hamile olduğunuza göre bazı yaşam tarzı değişiklikleri yapmanız gerekebilir. Alkol ve sigara içmeyi kesmeniz ve kafein alımınızı azaltmanız gerekir . Çay, çikolata ve enerji içeceklerinden de kaçının. Zihinsel sağlığınızın , fiziksel sağlığınız kadar önemli olduğunu unutmayın . Biraz endişe ve stres hissetmek normaldir, ancak devam etmemelidir. Stresten kaçının.
 
Merhabalar.3 yildir evliyim oncesinde adet duzensizligim vardi aylarca regl olamiyordum. Evlendikten sonra en fazla 2 defa 1 aylik gecikmeler yasadim. Yumurtlama ile alakali sorunum var. Tuplerimin biri kapali fakat doktorlar anne olmama engel olmadigini soyluyorlar. Bu ay ilk defa farkli bir durum yasadigim icin sizinle paylasmak fikrinizi almak istedim. Adetim gecti tam olarak kac gun bilemiyorum cunku ayni gune isabet etmiyor genelde. fakat adet belirtilerim 1 hafta evvel basladi ben adet olmayi beklerken halen olmadim. Daha evvel buna benzer cok sey yasayip kendimi cogu kez gebe zannettim. Fakat bu sefer digerlerinden cok farkli bir duruma maruzum. Gozlerimde bir sikinti olustu cogu zaman bulanik goruyorum ve gozlerimle alakali farkli seyler hissetmeme neden olacak garip hisler yasiyorum. Goz etrafim kizarik ve cok yorgunmusum gibi hissettiriyor. Bir kac gun evvel surekli bir bas donmesi ve beraberinde mide bulantisi yasadim. Sabah olmadi bunlar genelde aksam uzeri. Sag kasigimda agri olsada bazen sol kasigimda sanci yapiyor. Bel agrim bacagima vuruyor lakin adet doneminde benzeri durumlari yasamistim. Fakat gozlerimle alakali boyle bir olaya ilk kez denk geliyorum. Sizce sebep ne olabilir test alip husrana ugramaktan korkuyorum acikcasi.
 
Merhaba, yumurtlama problemi yaşayan kadınların çoğu gebe kalmakta problem yaşıyor. Bir tüpünüzün kapalı olmasıyla birlikte gebe kalmada güçlük yaşayabilirsiniz. Yalnız uygun bir tedaviyle de gebelik sağlanabilir. Belirtilerden yola çıkarak gebelik teşhisi yapmayı doğru bulmuyorum . Çünkü belirtiler yanıltabiliyor. Gebelik testi yapmanız uygun olacaktır. Ayrıca regl tarihlerinizi her zaman bir yere not alın . Bu regl döngünüzü daha iyi anlamanız açısından fayda sağlayacaktır.
 
adetime 10 gün varken gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı 4 gün tekrar ettim ve hep iki çizgi çıktı acaba kan testi versem doğru sonuç alabilir miyim
 
Adete 10 gün kala yaptığınız idrar testi çok erken sonuç vermiş genelde kan testleri erken sonuç verir ama sizinki muhtemelen daha önce yaşadığınız adet kanaması bir yerleşme kanaması şeklinde olabilir kan testi yaptırarak sonucu kesin olarak öğrenebilirsiniz. Gebelik için idrar testleri adet bitiminden sonraki günlerde yapılan testlerde sonuç verir. Siz en iyi kan testi yaptırın sonuçları birlikte değerlendiririz yada doktorunuz size söyleyecektir😉
 
k
Adete 10 gün kala yaptığınız idrar testi çok erken sonuç vermiş genelde kan testleri erken sonuç verir ama sizinki muhtemelen daha önce yaşadığınız adet kanaması bir yerleşme kanaması şeklinde olabilir kan testi yaptırarak sonucu kesin olarak öğrenebilirsiniz. Gebelik için idrar testleri adet bitiminden sonraki günlerde yapılan testlerde sonuç verir. Siz en iyi kan testi yaptırın sonuçları birlikte değerlendiririz yada doktorunuz size söyleyecektir😉
an testi yaptırdım 2.04 çıktı
 
Merhaba benim bi sorum olacakti benim eşimle kan uyuşmazlığimiz var ilk cocukta yani kizimda bi sikinti cikmadi doktorum dogumdan sonra çocuğun kani babayla ayni cikarsa sana iğne yapicaz dedi aynı sı cikti şükür ce bana iğne yaptilar dogumdan hemen sonra. Simdi kizim 3 yasinda ve biz bu ay belki gebelik olur istoyoruz bu cocukta bi sıkıntı cikarmi acaba simdiden tesekur edrrim bu hep kafamda sikinti yapiyor
 
Hafta hafta gebelik ,gebelik haftası, 1 haftalık gebelik,hamilelik,hamilelik haftası



Hamilelik sırasında rahim içinde inanılmaz şeyler oluyor. Günümüz bilim ve teknolojisi sayesinde şimdi bu olguya içsel bakış açımız var. Bir kadın hamile olduğunu fark etmeden önce, çocuğunun gelişiminde çok şey olmuştur. sperm, insan gelişiminin her ayrıntısı için karmaşık genetik planı içeren bir hücre oluşturmak üzere yumurta ile birleşir. Şu anda çocuğun cinsiyeti, saçı ve göz rengi, boyu ve cilt tonu kararlaştırılmıştır. Konsantrasyondan yaklaşık üç gün sonra, döllenmiş yumurta birçok hücrenin içine çok hızlı bölünür. Fallop tüpünden uterusa geçer ve uterus duvarına yapışır. Bebeği besleyecek olan plasenta da oluşmaya başlar.


Hamilelik olarak geçen zamanın ilk iki haftasında, bir kadın henüz hamile değildir.Gebelik, genellikle, bir kadının son döneminin ilk gününden yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşir ve doktorlar, gebeliğin bir parçası olarak ilk günden itibaren hesaplar.İlk iki hafta boyunca, bir kadının vücudu yumurtlamaya hazırlanır ve adet döngüsünün 14. gününde yaklaşık bir yumurta olur. Yumurtanın bir sperm tarafından döllenmesi halinde, bir kadının son periyodunun ilk gününden yaklaşık üç hafta sonra, döllenmiş yumurta (zigot), tüpü kaplayan küçük kirpikler vasıtasıyla, fallop tüpü boyunca uterusa doğru yavaşça hareket ettirilir. Zigotun hücreleri, fallop tüpü boyunca hareket ettikçe tekrar tekrar bölünür ve zigot, uterusa girmesi için 3 ila 5 gün sürer. Rahmin içine girdiğinde, hücre bölünmesi devam eder ve sonunda blastosist olarak adlandırılan içi boş bir hücre topu oluşturur. Bu blastosist rahim duvarına implante olur.


4. ila 5. haftalarda, embriyo büyümeye ve gelişmeye başlar, iç hücreler iki ve daha sonra üç katman oluşturmaya başlar. Bebeğin solunum ve sindirim sistemi haline gelen endoderm olarak adlandırılan bir iç tabaka oluşur.

Mezoderm olarak adlandırılan orta tabaka kemikler, kaslar, kalp ve kan damarları olur ve ektoderm olarak adlandırılan dış tabaka beyin ve sinir sistemine dönüşür. Bu erken haftalar boyunca, küçük bir yumurta sarısı, embriyoyu, plasenta birkaç hafta sonra tamamen oluşana kadar besler ve besin ve oksijen sağlama rolünü üstlenir.



4. hafta ; Omurilik, kas ve sinirlerin başlangıcı, akciğerler, mide ve karaciğer gelişmeye başladıkça belirginleşir. Amniyotik kesesi ve plasenta yerinde ve embriyonun beslenmesini sağlar. 6. hafta ; Gözler oluşmaya başlar ve ekstremiteler on parmak dahil olmak üzere çok daha ayrıntılı olarak görülebilir. Embriyo hareket ediyor ve dokunuşa cevap veriyor.8. hafta ; Göz kapakları ve kulaklar oluşur . ayak parmakları daha uzun ve daha belirgin hale gelir.


Altıncı hafta boyunca bebeğin büyümesi hızlıdır, nöral tüp kapanmaya başlar ve kalp kan pompalamaya başlar. Bu aşamada, bir ultrason taramasında bazen bir kalp atışı görülebilir.Yüzün temel özellikleri, çenenin bir kısmını oluşturacak iç kulağı ve kemerleri oluşturacak kanallar dahil olmak üzere belirginleşmeye başlar.Gözlerin oluşacağı kalınlaşmış alanlar da vardır. Vücut, kavisli şekilli hale gelmeye başlar ve bacaklara ve kollara doğru gelişecek olan küçük bacak tomurcukları görünür hale gelir.Beyin ve kafanın içine girecek olan nöral tüpün sonunda bir şişlik oluşur.


7 haftaya kadar, embriyo yaklaşık 10 mm ölçer ve beyin, baş ve yüz hızla gelişmeye başlar. Sinir hücreleri beyin ve omurilik şekillenmeye başladıkça gelişmeye devam ederler. Alın büyük ve göz mercekleri oluşmaya başlar.İç kulak da gelişmeye başlar ve kol çubukları uzar ve kürek şeklinde olur.

8, haftalık bebek bir fetus olarak adlandırılır. Bacaklar, uyluk ve ayak parmakları gibi bacak kısımları henüz belirgin olmasa da, bacaklar kıkırdak oluşturur ve boy uzar. Parmaklar oluşmaya başladı. Fetus hala amniyotik kesede yer alır ve kesesinden besin alır, ancak plasenta gelişmeye devam eder ve rahime bağlanmasını sağlayacak yapıları oluşturur.
 
Geri
Üst