M
Misafir
Forum Okuru
garnitürlü pilav nasıl yapılır resimli
Garnitürlü Pilav Tarifi Resimli
garnitürlü pilav nasıl yapılır
Benim en sevdiğim pilav çeşitlerinden biridir garnitürlü pilav 🙂 Yeme de yanında yat demiyorum, yemesen lezzetini bilemezsin de ondan 🙂 Bu yemelik tam yemelik diyor ve size garnitürlü pilav tarifini sunuyorum Melek'ler🙂
Garnitürlü Pilav Tarifi Resimli
Garnitürlü Pilav Malzemeleri
2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
1 Kutu Hazır Garnitür
2 Yemek Kaşığı Tereyağı veya Margarin
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Garnitürlü Pilav Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp 20-30 dakika bekletin. Yağı tencereye alıp, karıştırarak eritin. Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler parlak bir görünüp alıp, tane tane ayrılana kadar kavurun. Garnitürleri ezmeden sudan geçirip, suyunu iyice süzerek pirinçlerin üzerine ilave edip karıştırın. Tuzu ve 3 Su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip garnitürleri ezmeyecek şekilde hafifçe karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp, orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Afiyet olsun.
garnitürlü pilav nasıl yapılır
Benim en sevdiğim pilav çeşitlerinden biridir garnitürlü pilav 🙂 Yeme de yanında yat demiyorum, yemesen lezzetini bilemezsin de ondan 🙂 Bu yemelik tam yemelik diyor ve size garnitürlü pilav tarifini sunuyorum Melek'ler🙂
Garnitürlü Pilav Tarifi Resimli
Garnitürlü Pilav Malzemeleri
2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
1 Kutu Hazır Garnitür
2 Yemek Kaşığı Tereyağı veya Margarin
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Garnitürlü Pilav Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp 20-30 dakika bekletin. Yağı tencereye alıp, karıştırarak eritin. Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler parlak bir görünüp alıp, tane tane ayrılana kadar kavurun. Garnitürleri ezmeden sudan geçirip, suyunu iyice süzerek pirinçlerin üzerine ilave edip karıştırın. Tuzu ve 3 Su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip garnitürleri ezmeyecek şekilde hafifçe karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp, orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Afiyet olsun.