Selam kizlar.. bende cok yaparim bunu - cünkü en kolay yapilan yemek bu
ama ben biraz farkli yapiyorum - ayri bi konu acmak istemedim.. Ondan buraya ekliyorum size sorun olmazsa
Malzeme:
500 gr. Makarna (ben Eriste makarna kullaniyorum ki bu "Bandnudeln"in türkcesiyse.. böyle uzun ve kenari kalin! 🙂)
2 Bardak Süt (hmm.. benim bir bardakim 125gr. oluyor - yani 250 gr. Süt koycaksiniz 😛)
2 Yumurta
yarim Tatli kasigi tuz
1 yuvarlak Beyaz peynir (ne kadar gram bilmem 🙂)
Yapilis:
Önce Makarnayi normal yani 12 dk. (gerci makarnanin üstünde yaziyor dakkasi 😀) 1 tatli kasiki tuz koyupta hasliyorsunuz - sonradan süzün + yaglayin.. Daha sonra bir tepsiye serin bunu. Icine bir beyaz peyniri elinizle "parcalayin" & makarna ile karistirin. Ayriyetten bir kapta yumurtalari bir catalla cirpin, icine daha sonra yarim tatli kasiki tuz + Süt ekleyip yine karistirin. Tüm malzemeyi daha sonra makarnanin üstüne yayarak dökün. Dilerseniz üstüne kasar peyniri rendeleyebilirsiniz.
Sonradan.. ben 200 derecede firinda yarim saat (yani üstü kizarana kadar) pisiriyorum.
Tarif bu kadar basit 🙂 Ben hep Besamel Sosda yapiyorum ayriyetten üzerine - öylede cok güzel oluyor.. Yani zevke bagli birsey bu 🙂 Vede.. pisireceginiz tepsiye.. Eger büyükse, üstüne 2 ölcek Besamel sosu yapin. Böylece daha lezzetli oluyor.. 😉
Ha aklima gelmisken Besamel sos Tarifinide vereyim:
Hadi mjkxladim hepinizi - afiyetle yiyin 😀
ama ben biraz farkli yapiyorum - ayri bi konu acmak istemedim.. Ondan buraya ekliyorum size sorun olmazsa
Malzeme:
500 gr. Makarna (ben Eriste makarna kullaniyorum ki bu "Bandnudeln"in türkcesiyse.. böyle uzun ve kenari kalin! 🙂)
2 Bardak Süt (hmm.. benim bir bardakim 125gr. oluyor - yani 250 gr. Süt koycaksiniz 😛)
2 Yumurta
yarim Tatli kasigi tuz
1 yuvarlak Beyaz peynir (ne kadar gram bilmem 🙂)
Yapilis:
Önce Makarnayi normal yani 12 dk. (gerci makarnanin üstünde yaziyor dakkasi 😀) 1 tatli kasiki tuz koyupta hasliyorsunuz - sonradan süzün + yaglayin.. Daha sonra bir tepsiye serin bunu. Icine bir beyaz peyniri elinizle "parcalayin" & makarna ile karistirin. Ayriyetten bir kapta yumurtalari bir catalla cirpin, icine daha sonra yarim tatli kasiki tuz + Süt ekleyip yine karistirin. Tüm malzemeyi daha sonra makarnanin üstüne yayarak dökün. Dilerseniz üstüne kasar peyniri rendeleyebilirsiniz.
Sonradan.. ben 200 derecede firinda yarim saat (yani üstü kizarana kadar) pisiriyorum.
Tarif bu kadar basit 🙂 Ben hep Besamel Sosda yapiyorum ayriyetten üzerine - öylede cok güzel oluyor.. Yani zevke bagli birsey bu 🙂 Vede.. pisireceginiz tepsiye.. Eger büyükse, üstüne 2 ölcek Besamel sosu yapin. Böylece daha lezzetli oluyor.. 😉
Ha aklima gelmisken Besamel sos Tarifinide vereyim:
- 2 Su bardagi Süt
- 1,5 kasIk Margarin
- 2 Corba kasIki Un
Hadi mjkxladim hepinizi - afiyetle yiyin 😀