Evde Midye Tava Nasıl Pişirilir? İşte Tarifi !

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

TİTAN

Forum Okuru
Evde Midye Tava Nasıl Pişirilir? İşte Tarifi !
midye tava yapımı
midye tava nasıl yapılır



Sevgili melekler, siz de denizden babam çıksa yerim diyenlerdensiniz, şimdi vereceğimiz tarif çok hoşunuza gidecek. Genelde balık restoranlarında ya da İstanbul'da iseniz özellikle Beyoğlu Balık Pazarı girişinde yiyebileceğiniz mükemmel midye tava yapımı hakkında size bilgiler vereceğiz.. 🙂


midye_tava-314.jpg



Malzemeler Midye Tava Malzemeler : 36 adet iç midye 1 bardak un 1 bardak kızartma yağı 1 adet limon 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı margarin 1 küçük bira Tuz

Tarif Hazırlanışı : Temizlenmiş midyeleri alın

((AMA NEREDEN 🙂 balık pazarı ideal, ama bizim gibi denize yakın midye bulunan uygun bir yerde oturuyorsanız dalıp kendiniz çıkarın midyelerinizi :tik:)

Yumurtaları kırıp aklarını ayırın ve bir kaba alın.

Bir tencereye unu koyup ortasına çukur açın ve 1 şişe soda, margarin ve 2 adet yumurta sarısı koyarak karıştırın.

Sonra kenara ayırdığınız yumurta aklarına bir tutam tuz serpin ve telle köpürene kadar döğün ve bunları sodalı hamura ilave edip iyice karıştırın.

Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın ve midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki una hafifçe bulayıp, sonra sodalı hamura batırarak kızgın yağın içine atın. Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın.
 
Geri
Üst