M
Misafir
Forum Okuru
Midye Böreği
midye böregi midye böreği böreği tarifi börek
midye börek,midye böreği,midye böreği tarifi,midye böreği tarifleri,midye börek tarifi,midye börek tarifleri,
Sevgili Melek'ler börek çeşitleriniz arasına bir yenisini daha katmak ister misiniz? O halde buyrun enfes lezzetli midye börek tarifimize🙂
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartmatozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket margarin
- açmak için nişasta
- İç malzemesi için beyaz peynir
Yapılışı:
Nişasta ve margarin hariç diğer malzemelerimizi koyarak
kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz..
hamurumuzu 15 dak. dinlenmeye bırakıyoruz..
Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz..
Her birini yufka büyüklüğünde açıyoruz.
Aralarına erittiğimiz margarinimizi sürüyoruz 4 kat üst üstüne
hazırladığımız katları yavaş yavaş rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz..
Buzdolabında 2-3 saat bekletip parmak kalınlığında bıçakla kesip elimizle açarak
içimizi koyup kapatıyoruz..tepsiyi yağlamadan yaptığımız midyeleri dizeriz..
180 derece fırında pişiyoruz..
not:hamurumuzun içine tuz koymassak ve içinede ceviz koyarak midye tatlısı yapabilirsiniz..
midye börek,midye böreği,midye böreği tarifi,midye böreği tarifleri,midye börek tarifi,midye börek tarifleri,
Sevgili Melek'ler börek çeşitleriniz arasına bir yenisini daha katmak ister misiniz? O halde buyrun enfes lezzetli midye börek tarifimize🙂

Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartmatozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket margarin
- açmak için nişasta
- İç malzemesi için beyaz peynir
Yapılışı:
Nişasta ve margarin hariç diğer malzemelerimizi koyarak
kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz..
hamurumuzu 15 dak. dinlenmeye bırakıyoruz..
Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz..
Her birini yufka büyüklüğünde açıyoruz.
Aralarına erittiğimiz margarinimizi sürüyoruz 4 kat üst üstüne
hazırladığımız katları yavaş yavaş rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz..
Buzdolabında 2-3 saat bekletip parmak kalınlığında bıçakla kesip elimizle açarak
içimizi koyup kapatıyoruz..tepsiyi yağlamadan yaptığımız midyeleri dizeriz..
180 derece fırında pişiyoruz..
not:hamurumuzun içine tuz koymassak ve içinede ceviz koyarak midye tatlısı yapabilirsiniz..