arkadaşlar bende bugün adetin 23. günü progesteron sonucuna baktırdım fo.faz :0,20-1,13 ovulasyon 0,48-1,72 lut.faz:0,95-21,0 postmen:0,20-1,00 bunlar değer aralıkları benim progesteron değerim 3,22 sizce yumurtlamam olmuş mudur dr yoktu sonucu gösteremedim çok merak içindeyim
arkadaşlar bende bugün adetin 23. günü progesteron sonucuna baktırdım fo.faz :0,20-1,13 ovulasyon 0,48-1,72 lut.faz:0,95-21,0 postmen:0,20-1,00 bunlar değer aralıkları benim progesteron değerim 3,22 sizce yumurtlamam olmuş mudur dr yoktu sonucu gösteremedim çok merak içindeyim
Kan numunesinin alınacağı günün bilinmesi için kadının sikluslarının kaç gün sürdüğünün iyi bilinmesi gerekir. Beklenen adet tarihinden 6-8 gün önce kan alınır.
Tam luteal fazın ortasında eğer ovulasyon induksiyonu için ilaç ("yumurtlamayı sağlayıcı ilaç") kullanılmadıysa bu değerin 10-14 ng/ml olması gerekir. HMG (human menopausal gonadotropins) ya da klomifen ile ovulasyon induksiyonu yapılan sikluslarda corpus luteum daha "güçlü" hormon salgıladığından bu değer 16-20 ng/ml arası bulunur. Kanda progesteron bulunması ovulasyon olduğunun göstergesidir.
canım çok teşekkür ederim bu yazıya göre yumurtlamam olmamış ama bendeki tahlil sonucunun normal değerlerine baktığımda benim sonucum yüksek çıkıyo kafam bu yüzden karıştı mesela ovulasyon 0,48-1,72 lut.faz:0,95-21,0 postmen:0,20-1,00 bunlar normal değer aralıkları benimki ise 3,22 normalden yüksek kafam bu yüzden karıştı
canım çok teşekkür ederim bu yazıya göre yumurtlamam olmamış ama bendeki tahlil sonucunun normal değerlerine baktığımda benim sonucum yüksek çıkıyo kafam bu yüzden karıştı mesela ovulasyon 0,48-1,72 lut.faz:0,95-21,0 postmen:0,20-1,00 bunlar normal değer aralıkları benimki ise 3,22 normalden yüksek kafam bu yüzden karıştı
oh iyi bari yoksa gerçekten beklerken zaman geçmiyor,bende bugün yaptırdığım teste pek güvenmediğim için yine test istedim eşimden gerçi sonuç negatifti pek değişiklik olucanı sanmıyorum ama,hala adet olmadım yaa,üstelik adetime dair hiç bir belirtide yok önceden adet olmadan bir gün öncesinde lekelenme olurdu şimdi hiç bişey yok,üstelik sonuçta negatif delircem yaa,ama okuduğum bir kaç yazıda eğer adet 1 gün geçmişse idrarı bekletin vede çok fazla su tüketmeyin diyordu ben zorla yaptım neredeyse idrarımı su içeiçe,o nedenle içime sinmedi tekrar yapıcam hele bir eşim gelseydi,hala şubedelermiş aslında görevi 11dembitmiş olması lazımdı,neyse kızlar ikinci sonucu gelirgelmez yapar haber verirrim size🙂