Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ağrıları gidermek amacıyla, ağrıyan bölgenin üzerine koyularak kullanılır. Ancak, taşın büyüklüğü ağrıyan bölgenin büyüklügü kadar olmalıdır.
Mide bulanması, araba ya da deniz tutması gibi durumlarda iyi gelir.
Karın ağrısı, adele kasılmaları ve romatizmaya karşı faydalıdır.
Sakinleştirici özelliği dolayısıyla, uyumaya yardım eder.
Kalbi kuvvetlendirir.
Metafiziksel ve psikolojik etkileri
---------------------------------------------------------------------------
-----
Kişiyi; korku, suçluluk, kendini kabullenmeme gibi olumsuz duyguların getirdiği sınırlamalardan kurtarır.
Korku ve heyecanı gidererek, cesaret ve istekliliği artırır.
İçe gömülen acıları ortaya çıkarır ve onların çözümlenmesine yardım eder. Böylece kişi, taşıdığı keder ağırlığını üzerinden atarak eski neşesine kavuşur.
Not: Duyguları belirginleştirdiğinden dolayı, aşırı duygusal kişilerin hassas oldukları dönemlerde bu taşı kullanmaması tavsiye edilir.
Bedenin elektriğini boşaltmak için uygun bir taştır.
Karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır. Bu amaçla kullanımında, karaciğerin üzerine yumruk büyüklüğünde bir obsidyen taşı koyularak on ila otuz dakika beklenir. Ancak bu süre aşılmamalı ve bu durumda uyuyakalınmamalıdır.
-----
Obsidyen, kendi içinize bakmaktan çekindiğinizde size yardımcı olur. İçinizdeki olumsuz düşünce ve duyguları güçlendirerek, onları farketmenizi sağlar. Hatırlamak istemediğiniz anılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Böylece olumlu duygularınız harekete geçer. Obsidyen bu özellikleri nedeniyle kendinizi gergin hissetmenize neden olabilir. Fakat, ancak içinize korkusuzca bakabildiğinizde olumlu değişikliklere adım atabileceğiniz için, herkesin ihtiyacı olan bir taştır. Obsidyen, içinizdeki ışığı farketmenizi sağlar.
Sodalit ile bütün boğaz rahatsızlıklarını giderebilirsiniz. Boğazdaki bütün şişlikleri ve iltihapları azaltır. Bu amaçla kullanımında, kullanılan taş en az şiş ya da iltihaplı bölge kadar büyük olmalıdır.
Yolcukluk sırasında mide bulantısı çekenlere iyi gelir.
-----
Zihninizdeki gereksiz sesleri susturarak, gereksinim duyduğunuz konuya yoğunlaşmanıza yardım eder. Böylece asıl düşüncelerinizin farkına vararak amaçlarınızı belirleyebilirsiniz. Konsantrasyonu artırmak amacıyla kullanılabilir.
Kişiyi hem bu dünyanın gerçeklerinde tutar, hem de ruhuyla güçlü bir bağ kurmasını sağlar.
Depresyona giren kişilerin, uyuşturucu madde kullanan kişilerin normal hallerine dönmesine yardım eder.
Duygularını ve düşündüklerini kolayca ifade edemeyen kişilerin bu taşı boyun bölgelerinde kullanmaları onları rahatlatır. Böylece gerginlikleri kaybolur ve kelimeler rahatça ağızlarından dökülür. Bu iyileşme, kademeli bir süreç olarak işler ve ancak düzenli olarak kullanıldığında başarılı sonuçlar elde edilir. Eger çekingen birisiyseniz, bu taşı kalbinize yakın olarak taşıyın.
Zihin karışıklığı ya da kan dolaşımı bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan uykusuzluk problemlerinde, boyun bölgesinde kullanılan topaz; zihni sakinleştirir, bedeni gevşetir ve böylece onu kullanan kişinin gün sonunda dinlendirici bir uykuyla uyuyabilmesini sağlar.
-----
Turuncu renkteki topazlar; cesaret, neşe ve hoşnutluk duygularını kuvvetlendirir.
Şeffaf topaz, ruhsal bakımdan gelişmeye yardımcı olur. Bilinmeyene karşı kişiyi yüreklendirir.
Kadınlar üzerinde özellikle hamilelik dönemlerinde faydalı etkileri vardır.
-----
Dengeleyici özelliklere sahip bir taştır. Üzerimizdeki duygusal, zihinsel ve ruhsal etkileri birleyerek kendimizi merkezde bulmamıza yardım eder. Bu özelliğinden dolayı huzur ve mutluluk arayan kişiler için harika bir taştır.
Duygusal, zihinsel, ruhani ve fiziksel sorunların kaynağını farketmemizi sağlayarak bunları iç huzurunuza tehdit olmadan önce çözebilme imkanını sağlar.
Kişiyi geçmişte yaşamaktan kurtaran, şimdiki anı yaşamanızı sağlayan bir taştır. Gelişmemize engel olan, kendimizden kaynaklanan, zihinsel engellerimizden kurtulmamıza yardımcı olur.
Unakitin enerjisi kendimizi sevmemize yardımcı olur.