Çikolatalı Biscotti
çikolatalı, biscotti, tarifi, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır, gereken bilgileri buradan bulabilirsiniz
Biscottilere bayılıyorum, hepsini çok seviyorum. Çay ve kahvenin yanına eşlik eden en güzel yiyeceklerden olduğunu düşünüyorum. Çikolatalısını hiç denememiştim, o kadar hoşuma gitti ki bundan sonra sıklıkla yapacağım gibi görünüyor.
Gerekli Malzemeler : ( 30 Adet için)
• 120 gr tereyağı
• 3 su bardağı un
• ½ su bardağı kakao
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• ½ çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yumurta
• ½ su bardağı çok ince kıyılmış çikolata
• Üzerine serpmek için dövülmüş fıstık ya da toz şeker
• 3 su bardağı un
• ½ su bardağı kakao
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• ½ çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yumurta
• ½ su bardağı çok ince kıyılmış çikolata
• Üzerine serpmek için dövülmüş fıstık ya da toz şeker
1. Fırını 170 ºC’ye ayarlıyoruz
2. Şeker hariç kuru malzemelerin tamamını eliyoruz.
3. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz.
4. Daha sonra hafifçe çırpılmış yumurtaları ekleyerek karıştırma işlemini sürdürüyoruz.
5. Kuru malzemelerden oluşan karışımı tahta bir kaşık yardımı ile yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek bütünleşmesini sağlıyoruz. Cıvık bir hamur olduğunu düşünüyorsanız bir miktar daha un ilave edebilirsiniz.
6. Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alarak ince kıyılmış çikolatayı ilave edip yoğuruyoruz.
7. İki eşit parçaya bölerek elimizle uzun ve oval bir form verip küçük ekmekçiklerimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Bu aşamada form verirken fazla bastırmamakta fayda var çünkü zaten pişerken hafifçe yayılma oluyor.
8. Üzerine dövülmüş fıstık, ya da toz şeker serperek 30 dakika pişiriyoruz.
9. Pişen keki tel ızgara üzerinde 20 dakika soğutuyoruz.
10. Ekmek bıçağı yardımı ile yaklaşık 1 cm’lik dilimlere bölüp tekrar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 25-30 dk. daha pişiriyoruz.
2. Şeker hariç kuru malzemelerin tamamını eliyoruz.
3. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz.
4. Daha sonra hafifçe çırpılmış yumurtaları ekleyerek karıştırma işlemini sürdürüyoruz.
5. Kuru malzemelerden oluşan karışımı tahta bir kaşık yardımı ile yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek bütünleşmesini sağlıyoruz. Cıvık bir hamur olduğunu düşünüyorsanız bir miktar daha un ilave edebilirsiniz.
6. Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alarak ince kıyılmış çikolatayı ilave edip yoğuruyoruz.
7. İki eşit parçaya bölerek elimizle uzun ve oval bir form verip küçük ekmekçiklerimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Bu aşamada form verirken fazla bastırmamakta fayda var çünkü zaten pişerken hafifçe yayılma oluyor.
8. Üzerine dövülmüş fıstık, ya da toz şeker serperek 30 dakika pişiriyoruz.
9. Pişen keki tel ızgara üzerinde 20 dakika soğutuyoruz.
10. Ekmek bıçağı yardımı ile yaklaşık 1 cm’lik dilimlere bölüp tekrar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 25-30 dk. daha pişiriyoruz.