Portakallı Biscotti
Çok güzel görünen bu biscottilerime bakın..
Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum biscotti İtalyanca çifte kavrulmuş, iki kere fırınlanmış anlamına geliyor.
Selanik Gevreği olarak da bilinen bu güzel lezzeti kendime göre bir doğaçlama yaparak ve kış mevsimine de yakışacağını düşünerek portakallı cevizli olarak paylaşmak istedim .
Gerekli Malzemeler:
70 gr. tereyağı
2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 çimdik tuz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzerine serpmek için :
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı file fıstık
1. Fırını önceden 170 ˚C’ye ayarlıyoruz.
2. Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu derin bir kap içerisine eliyoruz.
3. Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave ederek yoğuruyoruz.
4. Yumurtaları ve vanilyayı da ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz.
5. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak cevizi ilave edip yoğuruyoruz.
6. Daha sonra iki eşit parçaya bölerek yaklaşık 20 cm uzunluğunda iki ekmekçik olacak biçimde elimizle şekil veriyoruz.
7. Önce toz şekeri daha sonra da file fıstığı serperek elimizle hafifçe bastırıp oval form oluşmasını sağlıyoruz. Bu aşamada çok bastırmamakta fayda var. Çünkü zaten pişerken hafifçe yayılıyor.
8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. pişiriyoruz.
9. Fırından çıkarıp 15-20 dk. tel ızgara üzerinde soğutuyoruz.
10. Fırın ısısını 160˚C’ye düşürüp hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimliyoruz.
11. Tekrar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 30 dk. daha pişiriyoruz
Hatta birde hediye paketi yapıp hediye bile edebilirsiniz..
Nasıl ama..
portakallı, biscotti, tarifi, malzemeleri, selanik gevreği, yapılışı hakkında herşey burada
Çok güzel görünen bu biscottilerime bakın..
Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum biscotti İtalyanca çifte kavrulmuş, iki kere fırınlanmış anlamına geliyor.

Selanik Gevreği olarak da bilinen bu güzel lezzeti kendime göre bir doğaçlama yaparak ve kış mevsimine de yakışacağını düşünerek portakallı cevizli olarak paylaşmak istedim .
Gerekli Malzemeler:
70 gr. tereyağı
2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 çimdik tuz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzerine serpmek için :
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı file fıstık

1. Fırını önceden 170 ˚C’ye ayarlıyoruz.
2. Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu derin bir kap içerisine eliyoruz.
3. Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave ederek yoğuruyoruz.
4. Yumurtaları ve vanilyayı da ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz.
5. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak cevizi ilave edip yoğuruyoruz.
6. Daha sonra iki eşit parçaya bölerek yaklaşık 20 cm uzunluğunda iki ekmekçik olacak biçimde elimizle şekil veriyoruz.
7. Önce toz şekeri daha sonra da file fıstığı serperek elimizle hafifçe bastırıp oval form oluşmasını sağlıyoruz. Bu aşamada çok bastırmamakta fayda var. Çünkü zaten pişerken hafifçe yayılıyor.
8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. pişiriyoruz.
9. Fırından çıkarıp 15-20 dk. tel ızgara üzerinde soğutuyoruz.
10. Fırın ısısını 160˚C’ye düşürüp hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimliyoruz.
11. Tekrar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 30 dk. daha pişiriyoruz
Hatta birde hediye paketi yapıp hediye bile edebilirsiniz..

Nasıl ama..