Çemenin faydaları

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Çemenin faydaları
çemen ununun faydaları çemen unu faydaları çemenin
çemen, faydaları, otu, nasıl yapılır, tohumu, tozu, unu, faydaları nelerdir,



Çok sememe rağmen, sırf kokusu ve teri ve idrarıda çemen gibi kokuttuğu için öemeni yemiyorum. Siz de yedikten sonra dikkat edin Melek'lerim. Çemen yedikten sonra ertesi gün terliyorsunuz ve teriniz de çişiniz de çemen gibi kokuyor
Deneyin, bakın göreceksiniz





Çemen hakkında ki yorumlarımı burdan kesiyor ve sizlere çemenin faydalarını aktarıyorum Melek'ler🙂


  • Balgam söktürücü: Bir kaşık çemen unu, iki kaşık bal karıştırılıp macun yapılıp yenmeye devam edilir. Çok güçlü balgam söktürücüdür.
  • İştah açıcı: Bal unu, bal şerbetine katılıp içilir, macun yapılıp yenir.
  • Kan yapıcı: Çemen unu, balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
  • Anjin: Çemen unu, sıcak bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir ve gargara yapılır.
  • Öksürük: Bir kaşık çemen ile 2 kaşık bal oranına göre macun yapılıp yenmeye devam edilir.
  • Bronşit: Bir kaşık çemen ile 2 kaşık bal oranına göre macun yapılıp yenmeye devam edilir.
  • Nezle: Bir kaşık çemen ile 2 kaşık bal oranına göre macun yapılıp yenmeye devam edilir.
  • Saç bakımı: 50 gr. çemen unu, 150 gr. zeytinyağı, 50 gr. çörek otu yağı, 600 gr. su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülür. Bu çemen yağıdır. Bu yağla saç dipleri akşamdan yağlanır, sabahleyin yıkanır. Saç dökülmesini önler, saçları güçlendirir ve yumşatır.
  • Romatizma: 50 gr. çemen unu, 150 gr. zeytinyağı, 50 gr. çörek otu yağı, 600 gr. su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülür. Bu çemen yağıdır. Bu yağla romatizmalı yerlere masaj yapılır.
  • Yanık: 50 gr. çemen unu, 150 gr. zeytinyağı, 50 gr. çörek otu yağı, 600 gr. su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülür. Bu çemen yağıdır. Bu yağla yanık yerler merhemlenir.
  • Çıban: 50 gr. çemen unu, 150 gr. zeytinyağı, 50 gr. çörek otu yağı, 600 gr. su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülür. Bu çemen yağıdır. Bu yağla yaralı, iltihaplı, çıbanlı yerler yağlanır.
  • İltihap kurutucu: 50 gr. çemen unu, 150 gr. zeytinyağı, 50 gr. çörek otu yağı, 600 gr. su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülür. Bu çemen yağıdır. Bu yağla yaralı, iltihaplı, çıbanlı yerler yağlanır.
  • Mayasıl: 50 gr. çemen unu, 150 gr. zeytinyağı, 50 gr. çörek otu yağı, 600 gr. su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülür. Bu çemen yağıdır. Bu yağla kaşınan yerler yağlanır.
  • Kaşıntı: 50 gr. çemen unu, 150 gr. zeytinyağı, 50 gr. çörek otu yağı, 600 gr. su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülür. Bu çemen yağıdır. Bu yağla kaşınan yerler yağlanır.
  • Boy uzatma: 50 gr. çemen unu, 150 gr. zeytinyağı, 50 gr. çörek otu yağı, 600 gr. su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülür. Bu çemen yağıdır. Bu yağla sırt iyice yağlanıp bol bol sallanılır. Barfiks çekilir.
  • Basur ( hemoroid ): 50 gr. çemen unu, 150 gr. zeytinyağı, 50 gr. çörek otu yağı, 600 gr. su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülür. Bu çemen yağıdır. Bu yağla basur yağlanır.
– Çemen Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur. Boy otu, Çimen , Hülbe, Boy tohumu olarak da bilinir. Pastırma sanayiinde kullanılır.Hoş kokulu bir baharat yumuşatıcıdır. İltihap kurutucu ve vücuda kuvvet vericidir. İçindekiler:Cholin, Fosfor, Lezitin, Demir, Saponin, Şeker, Tanen, Acı madde, Trigonellin, Vitaminler, Yağ