T
TİTAN
Forum Okuru
Alternatif Tıpta Çemen Nasıl Kullanılır ?
Çemenin Yararları
Bogaz Yanması İçin Çemen Kullanımı
yanıklarda Çemen Nasıl Kullanılır
Kayserinin muhteşem pastırmalarının üstünde ince bir kat olarak tadına doyamadığımız çemenin , alternatif tıp tedavilerinde kullanıldığı alanlar ile ilgili bilgiler şöyle melekler 🙂
Balgam söktürücü: Bir kaşık çemen unu, iki kaşık bal karıştırılıp macun yapılıp yenmeye devam edilir Çok güçlü balgam söktürücüdür - İştah açıcı: Bal unu, bal şerbetine katılıp içilir, macun yapılıp yenir - Kan yapıcı: Çemen unu, balla macun yapılıp yenmeye devam edilir - Anjin: Çemen unu, sıcak bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir ve gargara yapılır - Öksürük: Bir kaşık çemen ile 2 kaşık bal oranına göre macun yapılıp yenmeye devam edilir
Bronşit: Bir kaşık çemen ile 2 kaşık bal oranına göre macun yapılıp yenmeye devam edilir - Nezle: Bir kaşık çemen ile 2 kaşık bal oranına göre macun yapılıp yenmeye devam edilir
Saç bakımı: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla saç dipleri akşamdan yağlanır, sabahleyin yıkanır Saç dökülmesini önler, saçları güçlendirir ve yumşatır
Romatizma: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla romatizmalı yerlere masaj yapılır - Yanık: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla yanık yerler merhemlenir
Çıban: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla yaralı, iltihaplı, çıbanlı yerler yağlanır
İltihap kurutucu: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla yaralı, iltihaplı, çıbanlı yerler yağlanır
Mayasıl: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla kaşınan yerler yağlanır
Kaşıntı: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla kaşınan yerler yağlanır -
Boy uzatma: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla sırt iyice yağlanıp bol bol sallanılır Barfiks çekilir
Basur ( hemoroid ): 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla basur yağlanır Çemen Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur Boy otu, Çimen , Hülbe, Boy tohumu olarak da bilinir Pastırma sanayiinde kullanılırHoş kokulu bir baharat yumuşatıcıdır İltihap kurutucu ve vücuda kuvvet vericidir İçindekiler:Cholin, Fosfor, Lezitin, Demir, Saponin, Şeker, Tanen, Acı madde, Trigonellin, Vitaminler, Yağ
Bogaz Yanması İçin Çemen Kullanımı
yanıklarda Çemen Nasıl Kullanılır
Kayserinin muhteşem pastırmalarının üstünde ince bir kat olarak tadına doyamadığımız çemenin , alternatif tıp tedavilerinde kullanıldığı alanlar ile ilgili bilgiler şöyle melekler 🙂

Balgam söktürücü: Bir kaşık çemen unu, iki kaşık bal karıştırılıp macun yapılıp yenmeye devam edilir Çok güçlü balgam söktürücüdür - İştah açıcı: Bal unu, bal şerbetine katılıp içilir, macun yapılıp yenir - Kan yapıcı: Çemen unu, balla macun yapılıp yenmeye devam edilir - Anjin: Çemen unu, sıcak bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir ve gargara yapılır - Öksürük: Bir kaşık çemen ile 2 kaşık bal oranına göre macun yapılıp yenmeye devam edilir
Bronşit: Bir kaşık çemen ile 2 kaşık bal oranına göre macun yapılıp yenmeye devam edilir - Nezle: Bir kaşık çemen ile 2 kaşık bal oranına göre macun yapılıp yenmeye devam edilir
Saç bakımı: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla saç dipleri akşamdan yağlanır, sabahleyin yıkanır Saç dökülmesini önler, saçları güçlendirir ve yumşatır
Romatizma: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla romatizmalı yerlere masaj yapılır - Yanık: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla yanık yerler merhemlenir
Çıban: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla yaralı, iltihaplı, çıbanlı yerler yağlanır
İltihap kurutucu: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla yaralı, iltihaplı, çıbanlı yerler yağlanır
Mayasıl: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla kaşınan yerler yağlanır
Kaşıntı: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla kaşınan yerler yağlanır -
Boy uzatma: 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla sırt iyice yağlanıp bol bol sallanılır Barfiks çekilir
Basur ( hemoroid ): 50 gr çemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr çörek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır Kalan yağ süzülür Bu çemen yağıdır Bu yağla basur yağlanır Çemen Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur Boy otu, Çimen , Hülbe, Boy tohumu olarak da bilinir Pastırma sanayiinde kullanılırHoş kokulu bir baharat yumuşatıcıdır İltihap kurutucu ve vücuda kuvvet vericidir İçindekiler:Cholin, Fosfor, Lezitin, Demir, Saponin, Şeker, Tanen, Acı madde, Trigonellin, Vitaminler, Yağ