T
TİTAN
Forum Okuru
Çemen Hakkında Bilgiler
Çemenin Faydaları
Çemen hakkında bilgi
Çemenin bilinen yararları nelerdir
Kayseri'nin muhteşem lezzeti pastırmaların üzerinde ki acılı tabaka olan çemen, bildiğiniz gibi ayrı olarak ta satılıyor melekler 🙂 Özellikle ülkemizde Tokat'ta bolca üretilen ve pazarlanan çemenin faydaları hakkında ki bilgileri aşağıda ki yazımızdan öğrenebilirsiniz
Faydaları:
Saçları besler ve saç çıkmasını arttırır.
Sivilcelere ve romatizmaya karşı da etkilidir.
Anne sütünü arttırır.
Adet dönemi şikayetlerini azaltır.
Cinsel isteği ve gücü arttırır.
Göğsü yumuşatır, balgam söktürür ve öksürüğü keser.
Vücuda kuvvet ve rahatlık verir. Kansızlık, gelişim bozukluğu ve şeker hastalığında faydalıdır.
Kullanımı:
Çemen, et yemeklerinde, çorba ve soslarda da yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Çemen yağı saçlara sürülürse saçları besler.Sivilcelere pansuman yapılırsa faydası görülür.
Çemen Yağı
Malzemeler:
Çemen otu, Çörek otu, Saf zeytinyağı, Badem
Hazırlanışı:
Üç avuç çemen otu, bir tutam çörek otu zeytinyağı ile birlikte ezilip iyice karıştırıldıktan sonra üzerine kaynar su dökülür.Su üzerine çıkan yağlar, kaşıkla alınarak bir şişeye doldurulur.
Şişenin içine bir kaç badem atılıp iki gün bekletildikten sonra süzülerek çemen yağı elde edilir. Her evin ecza dolabında bulunması gereken çemen yağının mafsal ve kulağa kaçan suyu dışarı akıtmada etkin yararı vardır.
Çemen hakkında bilgi
Çemenin bilinen yararları nelerdir
Kayseri'nin muhteşem lezzeti pastırmaların üzerinde ki acılı tabaka olan çemen, bildiğiniz gibi ayrı olarak ta satılıyor melekler 🙂 Özellikle ülkemizde Tokat'ta bolca üretilen ve pazarlanan çemenin faydaları hakkında ki bilgileri aşağıda ki yazımızdan öğrenebilirsiniz
Faydaları:
Saçları besler ve saç çıkmasını arttırır.
Sivilcelere ve romatizmaya karşı da etkilidir.
Anne sütünü arttırır.
Adet dönemi şikayetlerini azaltır.
Cinsel isteği ve gücü arttırır.
Göğsü yumuşatır, balgam söktürür ve öksürüğü keser.
Vücuda kuvvet ve rahatlık verir. Kansızlık, gelişim bozukluğu ve şeker hastalığında faydalıdır.
Kullanımı:
Çemen, et yemeklerinde, çorba ve soslarda da yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Çemen yağı saçlara sürülürse saçları besler.Sivilcelere pansuman yapılırsa faydası görülür.
Çemen Yağı
Malzemeler:
Çemen otu, Çörek otu, Saf zeytinyağı, Badem
Hazırlanışı:
Üç avuç çemen otu, bir tutam çörek otu zeytinyağı ile birlikte ezilip iyice karıştırıldıktan sonra üzerine kaynar su dökülür.Su üzerine çıkan yağlar, kaşıkla alınarak bir şişeye doldurulur.
Şişenin içine bir kaç badem atılıp iki gün bekletildikten sonra süzülerek çemen yağı elde edilir. Her evin ecza dolabında bulunması gereken çemen yağının mafsal ve kulağa kaçan suyu dışarı akıtmada etkin yararı vardır.