Boyum kısa ne yemeliyim ne içmeliyim ve boyumu nasıl uzatabilirim ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ELAS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben 14 yaşındayım boyum 168 ama ben 175 olmak istiyorum 50 kiloyum bu arada annemin tarafı çok uzun boyludur 2metre dayılarım var aslında boyum normal bi boy fakat insanları bilirsiniz herzaman daha fazlasını isterler bende öyleyim bu arada inşallah istediğiniz boya ulaşırsınız ama bunun için bol bol şüt için ve asılın asıldıkça kemiklerin arası açılır siz süt yoğurt peynir gibi yiyecekler yiyerek boyunuzun uzamasına yardımcı olur ama mutlaka süt ve süt ürünlerini yemelisiniz!

Arkadaşlar benim boyda okadar uzun degil yaşım 14 boy 1.68 ama fakat diyiceksiniz şükret o boya şükrediyorum elbet yapmanız gerekenler.

Bolbol Basket
Düzenli Beslenme
Bir demire asılı Kalın
Jimnastik

Ben hepinizin aradaki cevabı biliyorum bir video var 7 haftada 10 cm uzatan bir video boy uzatma yazın zaten az önce yazdığım başlık çıkacaktır her akşam süt içim 9 da uyuma lisiniz kalkınca o videoda sporu yapın peynir yiyin denize gidin bol bol bir sporla uğraşıp voleybol basketbol gibi ben 1.39 boyundadır düzenli dediklerimi uyguladım suan 1.59 boyundayim yaş 13.5

Merhaba ben internetten bakınırken dikkatimi bişey çekti anne ile babanın yaşları toplanıp 2 ye bölünüp 13 çıkarılıyomuş böylelikle kız çocuklarının olması gereken boy öğreniliyomuş ben yaptım benimki 151 çıktı ve çok kısaa babam ve annem de kısa annem adet ini 5. Sınıfta olmuş bende 6. Sınıfta oldum her ergenlik çağında büyüme patlaması yaşanıyomuş yani adet döneminden önce olduktan sonrada 5 cm atılıyomuş ama ben daha büyüme patlaması da yaşamadım öyle 1 veya 2 yıl içerisinde 20 cm felan da uzamadım balık yağı kullanıyorum hergünde süt içiyorum
ama duyduğuma göre bazıları adet ten sonra da büyüme patlaması yaşayabiliyomuş ben uzayıp uzayamayacağımı nasıl anlayabilirim lütfen yardım edin .....

Voleybol, basketbol oynayın ve boyunuz kısa diye üzülmeyin. Ne var bunda bu kadar kafaya takacak 🙂) Yazanlar genelde 12 13 yaşında gördüğüm kadarıyla. Boyunuzun uzaması için daha çok zamanınız var 🙂)

ben 13 yaşındayım boyum 1.35 kilom 45 , günde 10 kere barfix çekiyorum yaklaşık 3 aydır , süt içiyorum ,dengeli besleniyorum ne yapmalıyım daha ???

Merhaba,

Boy uzatan yiyecekler listesi başında yer alan elbette kalsiyum yoğun olarak en başta bulunuyor. Her ne kadar egzersiz yapsanız bile vücutta yeteri kadar kalsiyum olmadığı takdirde büyüme gerçekleşmeyecektir.

Çocuklarda boy uzatan besinler

İlk olarak düzenli bir şekilde gün içerisinde süt ve yoğurt gibi sütten yapılan gıdaları tüketmelisiniz.

Bunun yanı sıra son yıllarda bitkiler ile yapılan kürler oldukça yoğun bir şekilde tercih edilmektedir.

Balık, sebze, meyve gibi yiyecekleri de muhakkak düzenli olarak tüketilmesi olmazsa olmazların arasında yer alıyor. Boy uzatan yiyecek ve içeceklerin başında dediğimiz gibi süt oldukça etkili bir numaralı gıdadır.

Boy uzatan yiyecekle ve içeceklere devam edelim.

Sütün yanı sıra dört tane balık çeşidi bulunmaktadır.

Kefal, palamut, torik ve uskumruyu bir hafta içerisinde düzenli olarak 3 kez fırında, ızgarada ya da istediğiniz gibi buğulama şeklinde tüketilmelidir.

Elbette bu yiyeceklerin etkisi 13 ve 21 yaş sürecinde daha güçlüdür.

Boy uzatan yiyecekler olarak kalsiyum, sebze, meyve ağırlıklı olarak günlük programda bulunmalısınız.

Kesinlikle aksatmamalı ve geç vakitler vücudu zorlayacak ağır yiyeceklerden uzak durarak düzenli uykuya önem vermelisiniz.

Çok fazla uyumak değil bölük bir şekilde değil uyku yerine düzenli saatlere yayılması boyunuzun uzamasında etkilidir.

Geri