M
Misafir
Forum Okuru
Böğürtlenli Pasta Tarifi Resimli yapışını siz melekelr için burada
Resimli Böğürtlenli Pasta Tarifi
Böğürtlenli Pasta Tarifi
Böğürtlen sever misiniz, bilmiyorum ama ben çok seviyorum ve bu yazımızda da sizlere, çok kolay pasta tarifleri arasına bir yenisini daha koymanız için böğürtlenli pasta tarifi veriyorum Melek'lerim 🙂 Değişik lezzetler isteyenler, işte size resimli böğürtlenli pasta yapılışı 🙂
Böğürtlenli Pasta İçin Malzemeler:
1 adet hazır pandispanya
1 su bardağı süt
Kreması için;
yarım litre süt
4 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı krem şanti
yarım kg böğürtlen
Böğürtlenli Pasta Yapılışı:
Pandispanyanın her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın.
Kremasını hazırlarken; Sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye alıp ocağa koyun. Sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Tenceredeki süt ısınmaya başlayınca üzerine, unla çırpılmış sütü katın.Muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
Bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlenin yarısını üzerine dizin. diğer pandispanyayı üzerine koyun. kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. böğürtlenleri sıralayıp soğuması için pastayı buzluğa koyun.
Böğürtlenli Pasta Tarifi
Böğürtlen sever misiniz, bilmiyorum ama ben çok seviyorum ve bu yazımızda da sizlere, çok kolay pasta tarifleri arasına bir yenisini daha koymanız için böğürtlenli pasta tarifi veriyorum Melek'lerim 🙂 Değişik lezzetler isteyenler, işte size resimli böğürtlenli pasta yapılışı 🙂

Böğürtlenli Pasta İçin Malzemeler:
1 adet hazır pandispanya
1 su bardağı süt
Kreması için;
yarım litre süt
4 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı krem şanti
yarım kg böğürtlen
Böğürtlenli Pasta Yapılışı:
Pandispanyanın her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın.
Kremasını hazırlarken; Sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye alıp ocağa koyun. Sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Tenceredeki süt ısınmaya başlayınca üzerine, unla çırpılmış sütü katın.Muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
Bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlenin yarısını üzerine dizin. diğer pandispanyayı üzerine koyun. kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. böğürtlenleri sıralayıp soğuması için pastayı buzluğa koyun.