M
Misafir
Forum Okuru
Ayvalı Yaş Pasta Tarifi Resimli yapılışı burada!
Ayvalı Yaş Pasta Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Ayvalı Yaş Pasta Tarifi
Daha öncede evde yaş pasta tarifi edinmek isteyen Melek'lerimiz ve misafirlerimiz için, bir çok yaş pasta tarifi sunmuştuk. Şimdi de ev yapımı yaş pasta tarifleri arasına bir yenisini daha katacağınız ayvalı yaş pasta tarifi sunuyoruz kızlar🙂
Ayva mevsiminde yapabileceğiniz farklı br yaşpasta tarifi.
Malzemeler:
Pandispanyası İçin:
1 silme çay bardağı buğday nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 silme su bardağı un
Kreması İçin:
4 yemek kaşığı şeker
1 dolu yemek kaşığı nişasta
2 adet irice ayva
2 su bardağı hibiskus suyu
Yapılışı:
Pandispanya malzemelerini karıştırın kek gibi 170 derecede pişirin.
Ayvaları rendeleyin, tencereye alın. Hibiskus suyunu tencereye ekleyin.
Ayva iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcı telle karıştırarak pişirin.
Pandispanyayı ikiye bölün.
Arasına Ayvalı kremasını döşeyin.
Üzerini krem şanti ve nar taneleriyle süsleyin.
Ev Yapımı Ayvalı Yaş Pasta Tarifi
Daha öncede evde yaş pasta tarifi edinmek isteyen Melek'lerimiz ve misafirlerimiz için, bir çok yaş pasta tarifi sunmuştuk. Şimdi de ev yapımı yaş pasta tarifleri arasına bir yenisini daha katacağınız ayvalı yaş pasta tarifi sunuyoruz kızlar🙂

Ayva mevsiminde yapabileceğiniz farklı br yaşpasta tarifi.
Malzemeler:
Pandispanyası İçin:
1 silme çay bardağı buğday nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 silme su bardağı un
Kreması İçin:
4 yemek kaşığı şeker
1 dolu yemek kaşığı nişasta
2 adet irice ayva
2 su bardağı hibiskus suyu
Yapılışı:
Pandispanya malzemelerini karıştırın kek gibi 170 derecede pişirin.
Ayvaları rendeleyin, tencereye alın. Hibiskus suyunu tencereye ekleyin.
Ayva iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcı telle karıştırarak pişirin.
Pandispanyayı ikiye bölün.
Arasına Ayvalı kremasını döşeyin.
Üzerini krem şanti ve nar taneleriyle süsleyin.