Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba meleklerim yeni bir tarifle daha karşınızdayım.Bu gün iftara yaptım afiyetle yedik 🙂Biraz uydurmasyon biraz (ç)alıntı 🙂Ama tamamen emek 🙂
YOĞURTLU PATLICANLI SARMA KEBAP
Malzemeler 2 adet iri boy patlıcan bolca sıvı yağ 1 çorba kaşığı salça Arzuya göre 1 kaşık tereyağı Bayat ekmek
Köftesi için; Yarım kilo köftelik kıyma, 1 yumurta, 2-3 dilim kuru ekmek, 1 baş orta boy kuru soğan, Tuz, Karabiber, Kimyon, Nane. Yapılışı: Kıymaya rendelenmiş kuru soganı ve rendelenmiş ekmekleri ilave edelim. Yumurtayı da ilave ederek hamur gibi yoğuralım. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyerek harç elimizi bırakana dek yoğuralım. Parmak şeklinde köfteler yapalım ve yağlı tavada kızartalım. Patlıcanları ortadan ikiye bölüp dikine dikdörtgen şeklinde ince ince kesiyoruz ve bol yağda kızartıyoruz.Kızaran köfteleri tek tek alıp patlıcanlarla sarıyoruz.Sardığımız köfteleri kenarlara dizip ortaya kuşbaşı boyutunda doğradığımız bayat ekmekleri koyuyoruz.tercihem köfteyi kızarttığınız yağda 1 çorba kaşığı salçayı kavurup üzerine 1 su bardağına yakın su ekleyin ve bir miktar kaynatın.Tuzunu baharatını ekleyip hafif koyulaştırdığımız sosu bayat ekmeklerin üzerine gezdirin.Sos dökülmüş ekmeklerin üzerine de yoğurt koyun.Ilık servis edin.
Afiyet Olsun...
*NOT:Resim ve anlatım bana aittir paylaşmak isteyenler alıntı yazarsa emek hırsızlığı yapmamış olur...