Benim Mutfağım (HayaL'den Özel Tarifler))

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaYaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Benim Mutfağım (HayaL'den Özel Tarifler))
pratik kahvaltılık etiketi altındaki tarifler pratik atıştırmalık etiketi altındaki tarifler kahvaltılıklar kategorisi kahvaltılık püf noktaları kahvaltılıklar kategorisi püf noktaları
woman-cooking-5629.jpg

Merhaba Meleklerim bu topic altında sizlerle kendi icadım olan ya da tarifi başka yerde olan fakat benim bişeyler kattığım ya daaa tarifini aynen uyguladığım fakat kendim pişirdiğim yemekleri resimleri ve tarifleri ve de tabi ki püfleriyle birlikte sizlerle paylaşacağım 🙂Tabi resimler bana ait olucak yani kendi pişirdiğimin resmi...Öyle internetten (ç)alıntı olmayacak ! 🙂:sigara:

Bakalım benim mutfağımdan çıkanları beğenecekmisiniz meleklerim🙂:dp178:

Ha bu arada eğer size özel tarifleriniz varsa; becerebilirseniz resimli (ki kendi pişirdiğinizin resmi olmak kaydıyla) beceremesseniz de sadece tarifini ve püflerini bu topic altından bizlele paylaşabilirsiniz.Tabi ki dilerseniz 🙂:Laie_23:
 
hayal_corbad-7969.jpg


İlk tarifim benim usulüme göre patates çorbası.Tarif alıntı değildir..Resim tabi ki bana ait çalarlarsa da izim kalsı diye azcık karaladım...

Evet meleklerim tarife geçelim.:melo:

Patates Çorbası ( 4-6 kişilik)

Malzemeler:

4-5 adet orta boy patates(Kişi sayısına göre çoğaltılabilir)
3-4 adet çarliston ya da sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
7-8 bardak su (Koyuluğa göre su eklenebilir)
Tuz
Karabiber
Nane
Limon suyu

Yapılışı:
İlk olarak soğanı soyun ve içersinde 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ teflon bir tencereye kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.Ardından biberleri yıkayın ve yine soğanların boyutunda doğrayın bunları beraber yağda renkleri bir miktar dönene kadar kavurun.Diğer yandan patatesleri soyup küçük parçalara bölün(Rondo kullanacak olanlar dada iri bırakabilir).Yıkayıp bunları da tencereye ekleyin bir miktar da patatesleri kavurun ve üzerine bir yemek kaşığı salçayı ilave edip malzemeleri karıştırın.Salçanın kokusu hafif çıkınca çorbanın suyunu verin ve patatesler pişene kadar kaynatın.

Bundan sonrası el oyalama🙂Pişen çorba karışımını ister rondodan geçirin isterseniz süzgeçten size kalmış.İçine tuzunu ve karabiberini attıktan sonra limon sosu ve naneyle servis yapın.

Püf noktaları:

Bu çorba hem soğuk hem de sıcak olarak yendiğinde ayrı lezzetli oluyor.Yaz aylarında soğuk tercih edebilirsiniz.Arzu edenler naneyi üzerine tereyağı ile yakabilir.O zaman sıcak tüketmek lazım tabi ki 🙂

İçine et bulyon atabilir ya da suyun yerine et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.Bebekleri için yapanlar böyle tercih ederse çorbanın besleyiciliği iki kat artacaktır.

AFİYET OLSUN
 
Ooo yeni görüyorum malum tatil olayları vallahi baya güzel bişeye benziyor artıkın bize bi ara bundan yaparsın ha hayal ? :D:D
 
Ooo yeni görüyorum malum tatil olayları vallahi baya güzel bişeye benziyor artıkın bize bi ara bundan yaparsın ha hayal ? :D:D

Aaaa biz de diyoruz sadmincan bu siteyiniye bu kadarboş bıraktı 🙂)Meğer durum belliymiş :nur:

Gerçekten harika oldu tahiminimden güzeldi ayıp ettin Sadminim yaparız tabe 😀
 
Çok güzel bir Supangle

resim-001-9943.jpg


Merhaba meleklerimm bi tarifle daha karşınızdayım.Dün yaptım harika oldu bu seferki tarifimiz Supangle :deli:

SUPANGLE

Malzemeler:
4 su bard. süt
Yarım su bard. un
4-5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 yumurta

Yapılışı:

Sütü ve yumurtayı karıştırın.Kakao ve unu da ekleyin.Orta ateşte karıştırarak pişirin.Kaynamaya yakın şekeri ilave edin.Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın.1 kibrit kutusu büyüklüğünde keki kasenin dibine koyup üzerine supangleyi dökün.1 saat kadar dolapta dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun...:23:

resim-003-8992.jpg


Not:Resimler bana aittir...
 
Son düzenleme:
HayaL Böreği

resim-001-3798.jpg


Merhaba melekler bugünki yemeğim bir börek adı üstünde "Hayal Böreği" .Biraz uydurmasyon anlayacağınız 🙂Biraz da esinlenme.Bu gün yaptım çok lezzetli oldu eşim resmen bayıldı.Ve çok çok pratik şiddetle tavsiye ederim 🙂

Malzemeler
yarım kg. yufka

Harcı İçin
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İçi İçin
yeterince beyaz peynir
yeterince sucuk
1 adet domates
2-3 adet sivri biber

Yapılışı
Öncelikle böreğin içini hazırlayın.Peyniri içine bir miktar su koyaran çatalla ezin ve sucukları küçük küpler halinde doğrayın.Böreğin harcı için yoğurt, süt, yumurta ve yağ bir kapta çırpılıp hazır hale getirilir.
Yufkayı serin ve 4'e bölün.Oluşan üçgene yaptığınız harçtan sürüp uçlardan üstüste koyun ve daha küçük bir üçgen elde edin.Sonra bu yeni 3 genin üstüne de bir miktar harç sürüp yayın yani şimdi arası harçlı 2 katlı bir 3genimiz oldu.Sonra 3genin geniş kısmına 1 miktar beyaz peynir biraz da sucuk koyun ve sigara böreği gibi sarın. Ne çok sıkı sarılacak, ne de çok gevşek.
Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine artan harcı fırça yardımıyla sürün ve böreğin üstünü bıçakla yarın. Süslemek için de yarığın içine dilimlenmiş domates ve bir parça biber koyun. Önceden ısıtılmış fırında pişirin...


Afiyet olsun...

resim-002-5649.jpg


PüF:İç malzemesini zevkinize göre değiştirebilirsiniz.Ben sucuklu ve peynirli tercih ettim siz ne seviyorsanız onu koyun 😱rkide:

1551874mm73ec56pv-7582.gif

Not:Resimler ve anlatım bana aittir kullanmak istiyorsanız alıntı yazınız...
 
Son düzenleme:
Geri
Üst