[h=3]Sevdem bu tarifi dene canım sıcak sunum mükemmel ben birazda fındık ekliyorum üstüne
[/h][h=3]
[/h][h=3]Fırında Sıcak Tahin Helvası Nasıl Yapılır?
Malzeme Listesi[/h]
- 300 Gram Tahin Helvası
- Bir kaç Damla Limon Suyu
1. Fırında helva yapabilmek için bir adet büyükçe bir fırın kabı ya da güveç kullanabileceğiniz gibi, yerken kolaylık sağlaması açısından porsiyonluk fırın kapları ya da güveçler kullanılması tavsiye edilir. Helvayı kakaolu da seçebilirsiniz ancak sade tahin helvası en uygunu olacaktır.
2. Önce helvayı çatalla kolayca ezebilmek için yayvanca bir kap içine kişi başı yaklaşık 100-150 gram helva koyun. (Kişi başı yarım paket margarin büyüklüğü gibi düşünebilirsiniz.)
3. Helvayı çatalla ezmeye başlayın. Üzerine 300 gram helva için yarım limonun da yarısı kadar limon suyu sıkın. Yarım limonun tamamı 300 gram helva için çok fazla gelecektir. Yaklaşık 10-15 damla limon suyu yeterlidir. Limon suyu ile birlikte helvayı çatalla iyice ezin. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
4. Helva zaten oldukça yağlı olduğu için ayrıca tereyağı eklemek fazla gelecektir. Ancak tereyağının tadından hoşlanıyorsanız bir tatlı kaşığı kadar da tereyağı ekleyebilirsiniz.
5. Helvayı iyice ezdikten sonra kaplara paylaştırın. Kaplarda yaklaşık 1 cm kalınlığında helva olmalı. Kabı ağzına dek doldurmayın çünkü pişerken kabarıp hacmi genişleyecek ve kaptan taşacaktır.
6. Fırın kaplarını fırına koyun ve ara ara mutlaka kontrol edin. Helva eriyip üzeri hafif pembeleştiğinde fırından çıkararak servis yapın.
7. Fırın kabı kolayca soğumayacaktır. Bunun için kapları kaymaması için peçete serdiğiniz tabaklara koyarak servis yapabilirsiniz.
[h=3]Not:[/h]Fırında sıcak tahin helvası, balığın üzerine yenilebilecek en uygun tatlılardan biridir.
Yanında kızarmış ekmek ve kabından kolayca ile servis edebilirsiniz.
Eğer baharatlı tadlardan hoşlanıyor iseniz helvayı limonla ezerken bir tutam kadar tarçın da ilave edebilirsiniz.