Ayarlarinizla oynamayin - Ariza´nin mekani

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ariza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aksam yemegimiz hazir buyrun bakalim 🙂







Afiyet olsun herkese =) bulasiklardan sonra Tiramisu tarifini eklerim aranizda yapmak isteyenler icin....​
 
Canım benimmm ben de ilk kez geldim köşene ama boş gelmedim bak sana bu akşam yaptığım mamalardan getirdim.



Mercimek köftesi...

Immm leziz olmuştu sana da bi tabak ayırdım.





Bir de limonlu pelte tam ağzına layık.🙂

Afiyet olsun şeker...

Not: Bunlar akşam yemeği değil tv mezesi haa.😀
 

adminem o limonlu pelte nasii oluyor
ilk defa gördüm desem
 
Hayalim bunalr süperrrrrr hele de o limonlu, tarifini mutlaka istiyorum bu arada afiyet olsun yiyorsunda bunlari diyet ne oldu 😀
 
Azcık azcık yiyorum canım peltenin tarifini de vericem ama benimkilerin kalıptan çıkmasını bekliyorum. Çok leziz oluyor ve o kadar basit ki, ayrıca çok da hafif. 🙂
 
Afiyet olsun canim 🙂 ben sabah tartilmicaktim dayanamayip tartildim ve eski kiloma dönmüsüm diyete ayni devam ettigim halde sanirim hastalanacagim siskinligim var 🙁 vermem gerekiyor su kilolari...
 
Italyan usulü Tiramisu








Malzemeler :

500g Mascarpone ( bulamayanlar labne peyniri kullanabilir )
4 Yumurta sarisi
200g Seker ( toz )
500ml Krema
1 fincan Kahve ( nescafe )
Cikolata ( rendelenmis )
Bitter kakao
Kedi dili bisküvi


Hazirlanis:


1. Yumurtasarisi ve toz Sekerleri krema haline gelene kadar cirpin ardindna buzdolabina koyun

2. Kremayi hazirlayip buzdolabina koyun

3. Yumurta- Seker karisimini cikarip icine Mascarponeyi ekleyin, yavas bir sekilde karistirin

4. 3 no. daki karisima hazirladigimiz kremayi ekliyoruz

5. Aluminyum kabin icine kedi dillerimizi diziyoruz, üstüne cok fazla olmamak sartiyla kahvemizi bir kasik yardimiyla döküyoruz, ardindan 4 no. daki kremayi > kakao > kedi dili > kahve > Krema > Kakao > rendelenmis Cikolata

6. Bitmis olan Tiramisuyu bir geceligine Buzluga koyuyoruz ( Salmonel tehlikesinden dolayi > kremanin icine cig yumurta bulunuyor ! ). ertesi gün cikarip buzdolabinda buzunun cözülmesini bekleyip ögleden sonra afiyetle yiyoruz =)

 
Woww bu tramisu bi harika canım. Ellerine sağlık. Ben de pelte tarifimi getirdim sana.

İşte BURADA.

Çok leziz ve kolay kesin denemelisin. 🙂