Anneler Günü Pastası
Malzemeler:
Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır, içine vanilya ilave edilir. Diğer yandan un, kabartma tozu 2 kez elenip karışıma yavaş yavaş ilave edilir.
Katı yağ ile yağlanmış 20 santimlik kek kalıbına dökülür
Önceden ısıtılmış 180C’lik fırında 30-40 dakika pişirilir.
Piştikten sonra kalıptan çıkarılıp soğutulur.
Öneri: Eğer pandispanyayı 1 gün önceden hazırlarsanız pastanız daha lezzetli olacaktır.
Saklama önerisi: Kalıptan çıkardığınız pandispanyanız ılındıktan sonra streç film ile hava almasını önleyecek şekilde sarıp serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Krema
Malzemeler:
Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyup, mikser ile çırpalım. Daha sonra ocağa koyup devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Kıvamı gelince ve kaynayınca ocaktan alalım ve ara sıra karıştırarak soğutalım
Öneri: Eğer kremanızın parlak olmasını isterseniz içine 1 çorba kaşığı katı yağ kayıp ılınırken yağıda yedirebilirsiniz.
Keki ıslatmak için:
* 2 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı nescafe
Üzerini kaplamak için
* 1 su bardağı süt
* 1 paket krem şanti
PASTANIN YAPILIŞI:
Hazırlamış olduğumuz pandispanyayı enine 3’e bölelim.
Öneri: benim pandispanyalarımın üzeri piştikten sonra dümdüz olmuyor, bunu beceremiyorum J Bu nedenle de pandispanyanın altını pastanın üzeri olacak şekilde yerleştiriyorum.
Pandispanyaların aralarını nescafe ile ıslatıp arasına kremanın yarısını döküyorum. Bu işlemi yaparken de kelepçeli kek kalıbının kelepçesini pandispanyanın etrafına yerleştiriyorum. Bu, kekimiz kreması ile dinlenirken düzgün bir şekil almasını sağlayacaktır.
Kekin 2. parçasını kremanın üzerine döküp, kalan kremayı da döküp son kek parçasını en üstte koyalım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
Yaklaşık 1 saat sonra pastamızı dolaptan çıkaralım.
Pastanın etrafından kelepçeyi dikkatlice çıkarıp hazırlamış olduğumuz krem şanti ile pastanın etrafını düzgünce kaplayalım.
Daha önceden hazırlamış olduğum şeker hamurundan kalpleri ve çiçekleri dilediğimce pastanın üzerine yerleştirdim.
Süsleme önerisi: isterseniz yağlı kağıttan küçük sıkma torbaları yapıp krem şantiyi gıda boyası ile renklendirip pastanın üzerine şekiller yapabilirsiniz. Ben küçük noktalar yapmayı tercih ettim.
Afiyet olsun
Malzemeler:
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır, içine vanilya ilave edilir. Diğer yandan un, kabartma tozu 2 kez elenip karışıma yavaş yavaş ilave edilir.
Katı yağ ile yağlanmış 20 santimlik kek kalıbına dökülür
Önceden ısıtılmış 180C’lik fırında 30-40 dakika pişirilir.
Piştikten sonra kalıptan çıkarılıp soğutulur.
Öneri: Eğer pandispanyayı 1 gün önceden hazırlarsanız pastanız daha lezzetli olacaktır.
Saklama önerisi: Kalıptan çıkardığınız pandispanyanız ılındıktan sonra streç film ile hava almasını önleyecek şekilde sarıp serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Krema
Malzemeler:
- 500 gr süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyup, mikser ile çırpalım. Daha sonra ocağa koyup devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Kıvamı gelince ve kaynayınca ocaktan alalım ve ara sıra karıştırarak soğutalım
Öneri: Eğer kremanızın parlak olmasını isterseniz içine 1 çorba kaşığı katı yağ kayıp ılınırken yağıda yedirebilirsiniz.
Keki ıslatmak için:
* 2 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı nescafe
Üzerini kaplamak için
* 1 su bardağı süt
* 1 paket krem şanti
PASTANIN YAPILIŞI:
Hazırlamış olduğumuz pandispanyayı enine 3’e bölelim.
Öneri: benim pandispanyalarımın üzeri piştikten sonra dümdüz olmuyor, bunu beceremiyorum J Bu nedenle de pandispanyanın altını pastanın üzeri olacak şekilde yerleştiriyorum.
Pandispanyaların aralarını nescafe ile ıslatıp arasına kremanın yarısını döküyorum. Bu işlemi yaparken de kelepçeli kek kalıbının kelepçesini pandispanyanın etrafına yerleştiriyorum. Bu, kekimiz kreması ile dinlenirken düzgün bir şekil almasını sağlayacaktır.
Kekin 2. parçasını kremanın üzerine döküp, kalan kremayı da döküp son kek parçasını en üstte koyalım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
Yaklaşık 1 saat sonra pastamızı dolaptan çıkaralım.
Pastanın etrafından kelepçeyi dikkatlice çıkarıp hazırlamış olduğumuz krem şanti ile pastanın etrafını düzgünce kaplayalım.
Daha önceden hazırlamış olduğum şeker hamurundan kalpleri ve çiçekleri dilediğimce pastanın üzerine yerleştirdim.
Süsleme önerisi: isterseniz yağlı kağıttan küçük sıkma torbaları yapıp krem şantiyi gıda boyası ile renklendirip pastanın üzerine şekiller yapabilirsiniz. Ben küçük noktalar yapmayı tercih ettim.
Afiyet olsun