[FONT=&]“[/FONT][FONT=&]merhaba benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim benimde şubatta mahkemem var davayı ben açtım şiddetli geçimsizlik o boşanmıcam dyo hakimi kandırıırm bir şans daha isteri diyo ben şimdi bursaya geldim teyzemin yanına mahkeme adanada gitcez tek celsede boşarlarmı beni 3 aylık hamileyken dövdü bebeğimide kaybettim kaybetcek bişeyim kalmadı sizce kurtulurmuyum arkadaşlar”
-------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=&]-“davayı ben açtım” [/FONT]
[FONT=&]Boşanma davasında davayı kimin açtığı çok da önemli olmayan bir husustur. Dava dilekçeniz karşı tarafa ulaştığında o da karşı dava açabilir.[/FONT]
[FONT=&]-“ boşanmıcam dyo hakimi kandırıırm bir şans daha isteri diyo” [/FONT] [FONT=&]
Eşinizin boşanmayacağım demesi ancak mahkemenin sürecini uzatır (Mesela şehir dışından tanık gösterebilir, karar çıktığında temyiz eder vs.). Karşı tarafın kusurlu olduğunu kanıtlamanız durumunda mahkeme boşanmaya hükmedecektir. Ayrıca, Aile mahkemelerine, atanacakları bölgeye veya bir alt bölgeye hak kazanmış, adli yargıda görevli, "tercihan evli ve çocuk sahibi, otuz yaşını doldurmuş ve" aile hukuku alanında lisansüstü eğitim yapmış olan hâkimler arasından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca atama yapılır. Başka bir anlatımla sizin tabirinizle bu konularda uzman olan bir hâkimi kandırması zor bir ihtimaldir. Tabi sizin de davayı sıkı bir şekilde takip etmeniz gerekmektedir. Bir avukatla davayı takip etmeniz en sağlıklısı. [/FONT]
[FONT=&]Avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini karşılama olanağınız bulunmuyorsa; hak arama özgürlüklerinizin önündeki engelleri aşmak ve hak arama özgürlüğünüzün kullanımında eşitliği sağlamak üzere kurulmuş olan ve her baro merkezinde bulunan [/FONT][FONT=&]adli yardım bürolarına[/FONT][FONT=&] başvurarak avukatlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Sizin için atanacak avukatla ilgili olarak adli yardımdan yararlandığınız için herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Avukatınız da adli müzaharet talepli olarak davanızı açacaktır. Adli müzaharet talebinizin kabulü durumunda yargılama giderlerinden de muaf olursunuz.[/FONT]
[FONT=&]-“ tek celsede boşarlarmı beni”[/FONT] [FONT=&]
Tek celsede boşanma ancak anlaşmalı boşanma davalarında gerçekleşen bir durumdur. Anlaşmalı boşanmaya karar verilebilmesi için;
-evliliğin en az 1 yıl sürmüş olması
-eşlerin bizzat dinlenmeleri
-boşanmayı serbest iradeleriyle istemeleri
-boşanmanın mali sonuçları ve çocukların durumu hakkında anlaşmaları
-hâkimin bu anlaşmayı uygun görmesi (görmezse gerekli değişiklikleri yapması ve bu değişikliklerin taraflarca kabul edilmesi)[/FONT]
[FONT=&]
gerekir. Anlaşmalı Boşanmaya ilişkin ayrıntılı açıklamalarım
https://www.meleklermekani.com/kadin-ve-hukuk/204395-anlasmali-bosanma.html linkindedir. [/FONT]
[FONT=&]
Sizin evlilik sürenizi bilmemekle birlikte 1 yıl olarak kabul edersek, eşinizin de anlaşmalı boşanmayı istemesi gerekmektedir. Ancak sizin olayınızda eşiniz boşanmak istememektedir. Anlaşmalı boşanmanın tüm şartları oluşmadığından anlaşmalı olarak boşanamayabilirsiniz. Sizin açmış olduğunuz dava şiddetli geçimsizliğe dayalı
çekişmeli boşanma davasıdır. Ancak karşı tarafla anlaşmanız halinde bu dava devam ederken hazırlanacak bir protokolle dava anlaşmalı boşanma davası olarak da bitirilebilir. [/FONT]
[FONT=&]-“3 aylık hamileyken dövdü bebeğimide kaybettim” [/FONT]
[FONT=&]Bu konuda Polis Merkezine veya Savcılığa şikâyette bulundunuz mu? Çocuğun düşme olayı Hastane kayıtlarına nasıl aksetti? Bu konuyla ilgili raporlarınız var mı? Bu olay ne zaman oldu?[/FONT]
[FONT=&]
Eğer bu olayla ilgili raporlarınız varsa mutlaka boşanma davanızda sununuz. Ayrıca olay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. [/FONT]
[FONT=&]
Türk Ceza Kanunu’na göre; kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. Kasten yaralama suçunun
eşe karşı işlenmesi halinde, şikâyet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. Kasten yaralama fiili
gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun düşmesine neden olunmuşsa, yukarıda belirlenen ceza, iki kat artırılır.[/FONT]
[FONT=&]
-“ kaybetcek bişeyim kalmadı” [/FONT]
[FONT=&]Boşanma davasında maddi/manevi tazminat, nafaka isteyebilirsiniz. Boşanma davasının sonucu kesinleştikten sonra 1 yıl içerisinde de mal rejimine ilişkin dava açabilirsiniz. Tavsiyem maddi/manevi tazminat taleplerinizi boşanma davası içerisinde yapmanızdır. Ayrıntılı açıklamayı
https://www.meleklermekani.com/kadi...nmanin-maddi-sonuclari-ve-maddi-tazminat.html linkinde ve
https://www.meleklermekani.com/kadi...manin-maddi-sonuclari-ve-manevi-tazminat.html linkinde bulabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&]
-Ayrıca yine mahkemenizden eğer şartları varsa 4320 s. Kanuna göre koruma talep etmeniz de yararlı olacaktır. Ayrıntılı açıklamayı
https://www.meleklermekani.com/kadin-ve-hukuk/204378-kadin-ve-siddet-1-4320-s-yasa.html linkinde bulabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&]-Yine taşınmazlar [/FONT][FONT=&]var ise bu taşınmazlar [/FONT][FONT=&]ile ilgili tasarrufların ancak [/FONT][FONT=&]sizin[/FONT][FONT=&] rıza[/FONT][FONT=&]nızla [/FONT][FONT=&]yapılabileceğin[/FONT][FONT=&]i[/FONT][FONT=&] ve bu durumun ilgili tapu kütüğüne şerh edilmesin[/FONT][FONT=&]i mahkemeden isteyebilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&]
Kısacası konu ayrıntılı olup; verdiğiniz bilgilere göre kısaca bu şekilde cevaplandırılabilir. Aklınıza takılan bir konu olursa lütfen sormaktan kaçınmayınız.[/FONT]
[FONT=&]Av. Gökhan ARICAN[/FONT]
[FONT=&]Barbaros Mh. Tunalı Hilmi Caddesi Kuğulu İş Hanı [/FONT]
[FONT=&]A Blok No:123/56, Kavaklıdere/Çankaya/ANKARA[/FONT]
[FONT=&]Tel: 0 312 466 56 34 – Faks: 0 312 466 56 40 – Gsm: 0 533 372 36 89[/FONT]