T
TİTAN
Forum Okuru
Ziyafet Sofralarına Yakışan Kuzu Kral Tacı Tarifi
kuzu yemekleri
et yemekleri
Sevgili melekler, misafir sofralarımızda ana yemek olarak sunduğumuz et yemekleri birbirinden değişik tariflerle masalarımızda ki yerini alır. Türk mutfağının en seçkin ve zengin çeşitlerine sahip olan et yemekleri içinde hem tadıyla hem de görüntüsüyle insanı cezbeden müthiş bir lezzetin tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kuzu etli yemekler içinde nefis bir tarif, kuzu kral tacı tarifi ..🙂
Malzemeler
1 bütün kuzu pirzola
7 diş sarımsak
Bir avuç arpacık soğan
1 çorba kâsesi çeri domatesi
10 adet taze minik patates
1 tutam taze kekik
Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, tane karabiber
Çöp şiş
Yapılışı:
Kasaptan bütün olarak pirzolayı alın.Pirzolanın emik aralarındaki etleri sıyırarak açın.Pirzolanın üzerine tuzu serpin.Pirzolayı iki ucundan tutun ve birleştirin taç şekline getirin.Çöp şişle uçlar açılmasın diye tutturun.Taç şeklini verdiğiniz pirzolayı fırın tepsisine koyun.
Patateslerin kabuklarını soyun ve doğrayıp bir kabın içine alın.Üzerine arpacık soğanları, sarımsakları, çeri domatesleri, tuzu, karabiberi, sıvı yağı koyun ve karıştırın.Bu harcı pirzolanın ortasına koyun.Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına koyun ve kızarınca çıkarın.
Afiyet olsun
et yemekleri
Sevgili melekler, misafir sofralarımızda ana yemek olarak sunduğumuz et yemekleri birbirinden değişik tariflerle masalarımızda ki yerini alır. Türk mutfağının en seçkin ve zengin çeşitlerine sahip olan et yemekleri içinde hem tadıyla hem de görüntüsüyle insanı cezbeden müthiş bir lezzetin tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kuzu etli yemekler içinde nefis bir tarif, kuzu kral tacı tarifi ..🙂
Malzemeler
1 bütün kuzu pirzola
7 diş sarımsak
Bir avuç arpacık soğan
1 çorba kâsesi çeri domatesi
10 adet taze minik patates
1 tutam taze kekik
Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, tane karabiber
Çöp şiş
Yapılışı:
Kasaptan bütün olarak pirzolayı alın.Pirzolanın emik aralarındaki etleri sıyırarak açın.Pirzolanın üzerine tuzu serpin.Pirzolayı iki ucundan tutun ve birleştirin taç şekline getirin.Çöp şişle uçlar açılmasın diye tutturun.Taç şeklini verdiğiniz pirzolayı fırın tepsisine koyun.
Patateslerin kabuklarını soyun ve doğrayıp bir kabın içine alın.Üzerine arpacık soğanları, sarımsakları, çeri domatesleri, tuzu, karabiberi, sıvı yağı koyun ve karıştırın.Bu harcı pirzolanın ortasına koyun.Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına koyun ve kızarınca çıkarın.
Afiyet olsun