taze fasulye düdüklüde kaç dakika yeşil fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer düdüklü tencerede taze fasülye düdüklü tencerede dakikada pişer zeytinyağlı taze fasülye, düdüklüde nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
Sevgili melekler,
Ben ,gerek etli gerek zeytinyağlı olsun , pek çok yemekte de olduğu gibi,fasülyeyi her zaman düdüklü tencerede pişiririm.Bu hem zaman kaybı hem yakıt israfı olmaması,hem de pişen sebzenin vitamin değerlerini kaybetmemesi açısından çok önemlidir.Bu yöntemle sebzeleri hazırlaması da dahil olmak üzere yaklaşık 30 dk da yemeğime kavuşurum..
Malzemelerimiz,
1 kg taze fasülye
2 büyük kuru soğan
Zeytinyağı
1 büyük tahta kaşık salça
1-2 domates
Az Su
Tuz
Şeker
5-6 diş sarımsak
Fasülyelerimizi ayıklayıp yıkayıp süzdürdükten sonra düdüklünün dibine yayalım.
Üstüne küp doğranmış soğan,sarımsak,küp doğranmış domates,zeytinyağı,tuz ,şeker ,salça ve suyunu ekleyip ,şöyle bir karıştırdıktan sonra düdüklünün kapağını kapatalım.
Herkes düdüklü tencere ayarını kendi bilir,ben düdüğünden duhar çıkınca kapatırım.Düdük ötmeye başlayınca da düdüğü kapatıp 5 dk pişiririm.5dk sonra altını kapatıp,düdüğünde ki buhar kesilene kadar beklerim.Açtığımda yemeğim pişmiş olur.
Ya kuru fasulye düdüklüde pişerde taze fasulye zaten çabuk pişiyor gerek yokki. Normalde tencerede yarım saat pişme süresi var. Bu arada zeytin yağlı fasulyeye sarımsak yakışmıyor fakat etli olursa ve taze kabak kullanırsa sarımsak hoş bir aroma veriyor.
Ha düdüklü ha tencerede farketmiyor vallahi. Hele içine bir iki tane de küçük küp şeklinden az daha büyük patates atarsanız demeyin keyfime yanında da güzel erişteli tereyağlı bir bulgur pilavı ile varsa güzel koyun yoğurdu püffffffffff demeyin keyfime acıktım yav
Patates li olanı çok güzel oluyor bende bayılırım. Fasulyenin türlüsü içinde kabak patates sarımsak eklenebilir. Bende açım ve acayip canım fasulye istiyor lakin yorgunum yemek yapamiycam lahmacun yiyicim 😀
Zeytin yağlı fasulyeyi pişirirken iki adet kesme şeker kullanıyorum.Bol kuru soğan ekliyorum. Bazen sarımsakta ilave ediyorum.Bence yazın yenmesi gereken en hafif ve lezzetli yemekler den biri.