T
TİTAN
Forum Okuru
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Düdüklüde)
taze fasulye düdüklüde kaç dakika yeşil fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer düdüklü tencerede taze fasülye düdüklü tencerede dakikada pişer
zeytinyağlı taze fasülye, düdüklüde nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
Sevgili melekler,
Ben ,gerek etli gerek zeytinyağlı olsun , pek çok yemekte de olduğu gibi,fasülyeyi her zaman düdüklü tencerede pişiririm.Bu hem zaman kaybı hem yakıt israfı olmaması,hem de pişen sebzenin vitamin değerlerini kaybetmemesi açısından çok önemlidir.Bu yöntemle sebzeleri hazırlaması da dahil olmak üzere yaklaşık 30 dk da yemeğime kavuşurum..
Malzemelerimiz,
1 kg taze fasülye
2 büyük kuru soğan
Zeytinyağı
1 büyük tahta kaşık salça
1-2 domates
Az Su
Tuz
Şeker
5-6 diş sarımsak
Fasülyelerimizi ayıklayıp yıkayıp süzdürdükten sonra düdüklünün dibine yayalım.
Üstüne küp doğranmış soğan,sarımsak,küp doğranmış domates,zeytinyağı,tuz ,şeker ,salça ve suyunu ekleyip ,şöyle bir karıştırdıktan sonra düdüklünün kapağını kapatalım.
Herkes düdüklü tencere ayarını kendi bilir,ben düdüğünden duhar çıkınca kapatırım.Düdük ötmeye başlayınca da düdüğü kapatıp 5 dk pişiririm.5dk sonra altını kapatıp,düdüğünde ki buhar kesilene kadar beklerim.Açtığımda yemeğim pişmiş olur.
Afiyet olsun...
zeytinyağlı taze fasülye, düdüklüde nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
Sevgili melekler,
Ben ,gerek etli gerek zeytinyağlı olsun , pek çok yemekte de olduğu gibi,fasülyeyi her zaman düdüklü tencerede pişiririm.Bu hem zaman kaybı hem yakıt israfı olmaması,hem de pişen sebzenin vitamin değerlerini kaybetmemesi açısından çok önemlidir.Bu yöntemle sebzeleri hazırlaması da dahil olmak üzere yaklaşık 30 dk da yemeğime kavuşurum..
Malzemelerimiz,
1 kg taze fasülye
2 büyük kuru soğan
Zeytinyağı
1 büyük tahta kaşık salça
1-2 domates
Az Su
Tuz
Şeker
5-6 diş sarımsak
Fasülyelerimizi ayıklayıp yıkayıp süzdürdükten sonra düdüklünün dibine yayalım.
Üstüne küp doğranmış soğan,sarımsak,küp doğranmış domates,zeytinyağı,tuz ,şeker ,salça ve suyunu ekleyip ,şöyle bir karıştırdıktan sonra düdüklünün kapağını kapatalım.
Herkes düdüklü tencere ayarını kendi bilir,ben düdüğünden duhar çıkınca kapatırım.Düdük ötmeye başlayınca da düdüğü kapatıp 5 dk pişiririm.5dk sonra altını kapatıp,düdüğünde ki buhar kesilene kadar beklerim.Açtığımda yemeğim pişmiş olur.
Afiyet olsun...