T
TİTAN
Forum Okuru
Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası
zeytinyağlı brüksel lahanası
portakallı brüksel lahanası
Mutfaklarımızda çok da fazla yer bulamamış ancak bir o kadar da faydalı bir sebzeden bahsedeceğiz sizlere melekler 🙂 Brüksel lahanası. Görüntüsüyle dikkatimizi çeken bu sevimli sebzeden çok güzel zeytinyağlı oluyor, hele de portakal suyuyla yapılırsa 🙂 İşte portakallı brüksel lahanası, deneyin pişman olmazsınız..
450 gr brüksel lahanası
30 gr tereyağı
2 arpacık soğan
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
(istağa göre havuç, kırmızı biber de ekleyebilirsiniz, size kalmış)
Lahanaların dış kabuklarını temizleyip yıkayın. Tuz ilave etitğiniz kaynayan suda ya da buharda pişirin. Pİşen lahanaları ortadan ikiye bölün.
Tereyağını tencereye alın. Eriyince küçük doğradığınız soğanları iyice kavurun. Lahanaları ekleyip soteleyin. Portakal kabuğu ve suyunu ekleyip 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe göre sıcak ya da ılık servis yapın.
portakallı brüksel lahanası
Mutfaklarımızda çok da fazla yer bulamamış ancak bir o kadar da faydalı bir sebzeden bahsedeceğiz sizlere melekler 🙂 Brüksel lahanası. Görüntüsüyle dikkatimizi çeken bu sevimli sebzeden çok güzel zeytinyağlı oluyor, hele de portakal suyuyla yapılırsa 🙂 İşte portakallı brüksel lahanası, deneyin pişman olmazsınız..
450 gr brüksel lahanası
30 gr tereyağı
2 arpacık soğan
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
(istağa göre havuç, kırmızı biber de ekleyebilirsiniz, size kalmış)
Lahanaların dış kabuklarını temizleyip yıkayın. Tuz ilave etitğiniz kaynayan suda ya da buharda pişirin. Pİşen lahanaları ortadan ikiye bölün.
Tereyağını tencereye alın. Eriyince küçük doğradığınız soğanları iyice kavurun. Lahanaları ekleyip soteleyin. Portakal kabuğu ve suyunu ekleyip 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe göre sıcak ya da ılık servis yapın.