T
TİTAN
Forum Okuru
Zeytinyağlı Enginar
zeytinyağlı enginar, nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
Sevgili melekler,
Zeytinyağlı kültürümüzün en zarif görüntülü yemeği bence enginardır.Çoğunlukla pek sevilmeyen bu sebzenin faydaları ise saymakla bitmez.Karaciğer ve kalp dostu olan enginar yorgunluğu giderdiği gibi vücutta biriken zararlı maddeleri de dışarı atmaya yardımcı olur.
Şimdi sözü fala uzatmadan tarifimize geçiyoruz..
Malzemeler,
6 adet dondurulmuş veya cam kavanozda muhafaza edilmiş enginar (varsa tazesi)
2 adet havuç
1 ufak paket dondurulmuş bezelye(varsa tazesi)
5 adet arpacık soğan veya yemeklik soğan
1 su bardağı zeytinyağı
Dereotu
2 limon
6 adet şeker
Tuz
Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır. Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). Az tuz ilave edilir. Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Sevgili melekler,
Zeytinyağlı kültürümüzün en zarif görüntülü yemeği bence enginardır.Çoğunlukla pek sevilmeyen bu sebzenin faydaları ise saymakla bitmez.Karaciğer ve kalp dostu olan enginar yorgunluğu giderdiği gibi vücutta biriken zararlı maddeleri de dışarı atmaya yardımcı olur.
Şimdi sözü fala uzatmadan tarifimize geçiyoruz..
Malzemeler,
6 adet dondurulmuş veya cam kavanozda muhafaza edilmiş enginar (varsa tazesi)
2 adet havuç
1 ufak paket dondurulmuş bezelye(varsa tazesi)
5 adet arpacık soğan veya yemeklik soğan
1 su bardağı zeytinyağı
Dereotu
2 limon
6 adet şeker
Tuz
Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır. Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). Az tuz ilave edilir. Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...