zeytinyağlı bakla, nasıl pişirilir, düdüklüde nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
Sevgili melekler,
Bakla pek çok kişi tarafından burun kıvrılarak tüketilmesine rağmen çok çok faydalı bir sebzedir.
Bedenin kötü kolesterol düzeyini düşürür.
Bakla içerdiği insülinle kan şekerini düzene sokar.
İçerdiği yüksek orandaki lifle kabızlık çekenlere iyi gelir.
Bakla ayrıca, hemoroid ve diğer kalınbağırsak sorunlarında da sağlığa yararlı etkiler sağlar.
Tohumlarından yapılan lapa yaralı deri hastalıklarında kullanılıyor.
Bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler
Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. tanelerinde bol miktarda azot ve nişasta bulunur.
Lumbago, romatizma, siyatik ve dolama şikayetlerini giderir.
Tam da mevsimindeyiz bu güzel sebzenin.Zeytinyağlısını yapmaya ne dersiniz?
İşte malzemeler,
1 kg taze bakla
2 tane kuru soğan
2-3 diş sarımsak
şeker
tuz
zeytinyağı
su
dereotu
yoğurt
salça (salçasız da yapılabilir)
Baklalar ayıklanıp yıkanır düdüklüye alınır.
Üzerine piyazlık doğranmış kuru soğan, sarımsak, tuz, şeker, zeytinyağı ve su ilave edilir.(arzu edilirse salça da eklenir)
Düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp pişirilir, pişen bakla tenceresinde soğutulur.
Daha sonra servis tabağına alınıp dere otu ile süslenir. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.